Diğer Tokyo’da korona zirve yaptı

Tokyo’da korona zirve yaptı

16.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tokyo Olimpiyatları için artık geri sayıma geçilirken, korona salgınının tekrar tırmanması nedeniyle organizatörler sıkıntılı günler geçiriyor.

Tokyo’da korona zirve yaptı

Pandemi nedeniyle bir yıl ertelenen Tokyo Olimpiyatları için artık geri sayıma geçilirken, korona salgınının tekrar tırmanması nedeniyle organizatörler sıkıntılı günler geçiriyor.
Oyunların başlamasına bir hafta kala Japon başkentinde altı ayın en yüksek vaka oranlarına ulaşıldı. Ülkeye ulaşan kafilelerden sporcuların da her gün yeni koronaya yakalandıkları haberleri gelirken, kafilelerin kaldığı otellerde ortaya çıkan yeni vakaların paniğe sebep olduğu belirtiliyor.
Tamamen seyircisiz yapılmasına karar verilen ve ohal koşullarında gerçekleştirilecek oyunlar için yeni tedbirlerin getirilebileceği belirtiliyor. Öte yandan IOC Başkanı Thomas Bach’ın bugün Hiroshima’ya yapacağı ziyaret de bazı gruplarca protesto edildi.

Haberin Devamı

Bach’tan mesaj var
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, salgın endişeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Alman spor adamı, oyunlar için Japonya’ya geleceklerin bölge insanını enfekte etme ihtimalini ‘sıfır risk’ şeklinde nitelendirdi. Bach buna gerekçe olarak tespit edilen vakanın anında izole edilmesini gösterirken “Halk, tüm tedbirlere güvenmeli ve turnuvanın tehlike oluşturmayacağını bilmeli” dedi.

Yazarlar