Trabzonspor Tolga Zengin: "Kimseye değil kendimize kızmamız gerekiyor"

Tolga Zengin: "Kimseye değil kendimize kızmamız gerekiyor"

12.02.2013 - 18:28 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Kaptanı Tolga Zengin, Sivasspor maçında "Trabzon kümeye" diye tezahüratlar yapılmasını ve Sivasspor kalecisine gösterdiği tepkiyi değerlendirerek, "Sivasmış, oymuş buymuş. Kimsenin hakkı değil orada o tezahüratların yapılması. Adamın topu alıp oraya buraya gitmesi. Kimseye kızmamak lazım. Biz de bazen kızıp yanlış hareketler yapabiliyoruz. Kimseye değil kendimize kızmamız lazım" dedi.

Tolga Zengin: Kimseye değil kendimize kızmamız gerekiyor

FENERBAHÇE MAÇINDA ARKAMIZDA OLSUNLAR

Trabzonspor'un akşam antrenmanı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tolga Zengin, hafta sonu oynayacakları Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak, "Zor ama atmosferi güzel olacak bir maç. Her maç olduğu gibi bu maçta çıkıp 3 puan almak istiyoruz. Taraftarlarımızdan de gelip bizi en iyi şekilde desteklemelerini bekliyoruz. Her ne yaşanmışsa ne olursa olsun, neticesinde taraftarlarımız takımı desteklemeli. İnşallah onları arkamıza alarak bu maçtan 3 puan bekliyoruz" diye konuştu.

İNSANLAR HAZMEDEMİYOR BAZEN

Tolunay Kafkas'ın, taraftarlara yaptığı "Gerginlik rakibe yarıyor. Takımı desteklesinler" açıklamasını değerlendiren Tolga şunları söyledi:

"Taraftarlarımız haklı neticede. Bazı şeyler insanların gözünün içine sokularak ve bakılarak yapıldığı için onları da ister istemez hazmedemiyor. Tolunay hocanın dediği gibi bu ortamdan onlar faydalanıyor. Bu ortamı kendi lehimize kullanmamız lazım. Gerginlik olmadan, takımı destekleyip inşallah istediğimiz sonucu alacağız."

FUTBOLCU SAHADA KONUŞTUĞU KADAR HAKLIDIR

Tolga takımın durumunu da değerlendirirken şunları söyledi:

"Sezon başında beri bulunduğumuz konum başta Trabzonspor'a ve futbolcuların kalitesine yakışmayan bir durum. Böyle bir tablo var ortada. Maalesef bir kısmetsizlik var üstümüzde. Olmayacak pozisyonlar veriyoruz, olmayacak topları kaçırıyoruz. Burada kimseyi eleştirmemeli. Futbol takım oyunu. Birlikte kazanıyoruz, birlikte mağlup oluyoruz. Önemli olan bu sene kupa var. Elimizde en iyi hedef kupa. Kupayı alıp, ligi de Trabzonspor'a yakışacak pozisyonda bitirmek istiyoruz. Arkadaşların moralleri de bozuluyor bu durumda. Trabzonpor'a yakışmayacak bir tablo. Oyuncular daha iyisini yapacak oyuncular. Öyle düşünüyoruz. Biz ne kadar konuşursak konuşalım futbolcunun konuşacağı yer sahadır. Futbolcu sahada konuştuğu kadar haklıdır."

KİMSEYE KIZMAMAK LAZIM..

Mağlubiyetlerin ve kötü gidişin verdiği genel bir problem ve güvensizlik olduğunu da vurgulayan Tolga, şöyle devam etti:

"Gol yediğin zaman ister istemez takım demoralize oluyor. Camiaya ve bu oyuncuların kalitesine yakışmayan durum olduğu için duygusal bir kırılma yaşanıyor. Herkes her şeyin farkında. Kelimelerle açıklanacak bir durum değil bu. Kim ne derse haklıdır bu ortamda. Trabzonspor'un oyuncuları büyük oyuncular. Bir fark olması lazım. Sivasmış, oymuş buymuş. Kimsenin hakkı değil orada o tezahüratların yapılması. Adamın topu alıp oraya buraya gitmesi. Kimseye kızmamak lazım. Biz de bazen kızıp yanlış hareketler yapabiliyoruz. Kimseye değil kendimize kızmamız lazım. Puan durumunda çok daha üst sıralarda olsan hakemler bu kadar rahat karar veremez. Baktığında görülüyor ki her şey bizim elimizde."

HERKES GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERİYOR

Yaşanan süreci "Trabzonspor'un düşüşü" olarak değerlendirmemek gerektiğinin de altını çizen Tolga, "Doğanın kanunu böyle. Güçlü olacaksın. İnsanlara malzeme vermemek için her zaman güçlü olacaksın. Herkes zamanını bekliyor, sonra da herkes yüzünü gösteriyor zaten. Taraftarlarımıza çağrımız, bizi iyi günde kötü günde her zaman desteklesinler. Kulüplerine her yönden destek olsunlar. Fenerbahçe maçında da sadece takımlarını desteklesinler, sadece bizim yanımızda olsunlar. İnşallah onlara 3 puanla en güzel hediyeyi vereceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.