Dünyadan Futbol Toure: Afrika Kupası, Şampiyonlar Ligi'nden değerli

Toure: Afrika Kupası, Şampiyonlar Ligi'nden değerli

10.02.2015 - 10:29 | Son Güncellenme:

Fildişi Kaptanı Yaya Toure, "Fildişi Sahili'nin 2015 Afrika Uluslar Kupası'nı evine götürmesi, UEFA Şampiyonlar Ligi ya da İngiltere Premier Ligi'ni kazanmaktan iki kat daha önemli" dedi.

Toure: Afrika Kupası, Şampiyonlar Liginden değerli

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Manchester City'nin orta saha oyuncusu Yaya Toure, ülkesi Fildişi Sahili'nin 2015 Afrika Uluslar Kupası'nı evine götürmesinin, UEFA Şampiyonlar Ligi ya da Premier Lig kupasını kazanmaktan iki kat daha önemli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Fildişi Sahili Milli Takımı'nın kaptanı Toure, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'da 2009'da Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi'ni, 2012 ve 2014'te Machester City'nin İngiltere Premier Ligi'ni kazanmasına tanıklık ettiğini belirterek, "Afrika Uluslar Kupası'nı tercih ederim. Bu, iki kat daha önemli. Ülkem için kupayı kazanmak gerçekten muhteşem. Sevincimi ifade etmem güç. Kupa kazandığımda kayıtsız kalırdım ancak bu kez mutluluk yaşıyorum" dedi.

"Afrika'da Yılın Futbolcusu" ödülüne üst üste 4 kez (2011, 2012, 2013, 2014) layık görülen Toure, Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyonluk yaşamanın, futbol kariyerinin en iyi anısı olacağını vurgulayarak, "Asla unutmayacağım, ailem bunu asla unutmayacak. Yakınlarım bile unutmayacak çünkü bir dönem onlar için çok zordu. Milli takıma yönelik çok fazla eleştiri, kin, zalimlik söz konusuydu. Ancak kupa ile bunları geride bıraktık ve mutluyuz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yaya Toure, bu sene Didier Drogba ve Didier Zokora gibi Fildişi Sahilli oyuncuların Afrika Uluslar Kupası'nda yer almamasından üzüntü duyduğunu da dile getirerek, "Bu Afrika'nın siyah tarafı. Afrikalılar birleşmek yerine bölünüyor. Bu düzeydeki oyuncuların takıma dahil edilmesi için çalışılması gerek" ifadelerini kullandı.

Ekvator Ginesi'nde düzenlenen 30. Afrika Uluslar Kupası finalinde Fildişi Sahili Milli Takımı, normal süresi ve uzatma dakikaları 0-0 biten maçta Gana'ya penaltı atışları sonucunda 9-8 üstünlük sağlayarak 23 yıl sonra tarihinde 2. kez kupanın sahibi olmuştu.