Skorer Trabzonspor, Suudi Arabistan yolcusu

Trabzonspor, Suudi Arabistan yolcusu

15.02.2011 - 16:46 | Son Güncellenme:

.

Trabzonspor, Suudi Arabistan yolcusu

Trabzonspor’un 25 Mart’ta Suudi Arabistan’da Al-Ittihad takımı ile hazırlık maçı oynayacağı açıklandı.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, milli maçlar nedeniyle mart ayında lige verilecek arada, Suudi Arabsitan’ın Al-Ittihad Saudi Kulübü’nün, bordo-mavili takım ile hazırlık maçı oynamak için yaptığı başvurunun yönetim kurulunca değerlendirildiği ve teknik heyetin de onayıyla teklife olumlu cevap verildiği belirtildi.

Trabzonspor ile Al-Ittihad arasında, Suudi Arabistan’da yapılacak karşılaşmanın, 25 Mart’ta yerel saat 21.00’de oynanmasının kararlaştırıldığı belirtilen açıklamada, tarafların söz konusu maçın sözleşmesini imzaladıkları da kaydedildi.

AL ITTIHAT TAKIMI

Haberin Devamı

Açıklamada, Al-Ittihad takımına ilişkin şu bilgilere yer veriliyor: 1929 yılında kurulan Al-Ittihad, Suudi Arabistan Profesyonel Futbol Ligi’ni en fazla şampiyonlukla tamamlayan ikinci ekip konumunda. Suudi Arabistan’ın Kızıldeniz kıyısında yer alan Cidde kentinin takımı olan Al-Ittihad, Asya’nın en önemli kulüplerinden biri olarak görülüyor.

Suudi Ligi’ni 8 kez şampiyonlukla tamamlayan Al-Ittihad, 6 kez Suudi Kral Kupası, 7 kez Veliaht Prens Kupası, 3 kez Suudi Federasyon Kupası, 1 kez Suudi Şampiyonlar Kupası, 2 defa AFC Şampiyonlar Ligi, 1 kez Asya Kupa Galipleri Kupası, 1 defa Arap Şampiyonlar Ligi, 2 defa Suudi–Mısır Süper Kupası, 1 defa da Körfez Şampiyonlar Kupası’nı müzesine götürdü.

Müsabakalarını 27 bin kişilik Prens Abdullah El–Faysal Stadyumu’nda oynayan Al–Ittihad’da, geçmiş yıllarda Titi Camara, Mohamed Kallon, Dalian Atkinson, Roberto Donadoni, Soymak Witschge, Bebeto, Reinaldo, Jared Borgetti gibi ünlü yıldızlar da forma giydi.

Dettmar Cramer, Wanderlei Luxemburgo, Osvaldo Ardiles, Tomislav Ivic, Anghel Iordanescu, Bruno Metsu, Vahid Halilhodzic’in de teknik adam olarak görev aldıkları sarı-siyah-beyazlı ekibi halen Portekizli Teknik Direktör Antonio Jose Conceiçao Oliveira (Toni) çalıştırıyor. Kulübün başkanlığını ise Ibrahim Alone yürütüyor.

Yazarlar