Skorer Trabzonspor Tahkim'e gidecek

Trabzonspor Tahkim'e gidecek

21.05.2008 - 13:25 | Son Güncellenme:

.

Trabzonspor Tahkime gidecek

Trabzonspor, Fenerbahçe maçı sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen bir maç seyircisiz oynama cezası için Tahkim Kurulu’na başvuracak.
         Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en kısa sürede hukukçularla görüşüp Tahkim Kurulu’na başvuracaklarını belirterek, "Bu cezanın haksız bir şekilde Trabzonspor’a verildiğini düşünüyoruz" dedi.
         Ligin son haftasında sahalarında oynadıkları Fenerbahçe maçının, bugüne kadar Trabzon’da oynanan en sakin Fenerbahçe maçlarından biri olduğunu ifade eden Yener, şunları kaydetti:
         "Fenerbahçe maçı, hem seyir zevki olarak hem de saha içinde hakemin ve futbolcuların birbirlerine olan destekleri açısından son derece güzel bir maçtı. Ama böyle bir maçtan dolayı seyircisiz oynama cezası almamız bizi şok etti. Bu tür seyirci protestolarından ceza verilecekse, Türkiye’de hiçbir maçın seyircili oynanmaması lazım. Galatarasay’ın, Beşiktaş’ın, Fenerbahçe’nin statlarında bu protestolar olmasına rağmen onların ceza almayışı, Trabzonspor’un ceza alması çiftte standart uygulaması diye düşünüyoruz."
         Yönetim kurulu olarak küfre, kötü tezahürata her zaman karşı olduklarını kaydeden Yener, "Yönetim kurulu üyelerimiz, bütün demeçlerinde bunu ifade ediyor. Yönetim kurulu olarak el ilanları dağıtarak, küfür konusunda taraftarlarımızı uyarıyoruz. Temsilci raporunda belirtilen küfür ve kötü tezahüratları, maçta olan biz ve seyircilerden hiçbiri duymadı. Temsilci herhalde başka bir maçı seyretti" diye konuştu.