Skorer Transfer haberleri

Transfer haberleri

01.06.2012 - 01:00 | Son Güncellenme:

Süperlig transfer haberleri, transferde son dakika gelişmeleri, bomba transferler.

Transfer haberleri

TRANSFER HABERLERİ

Haberin Devamı

GALATASARAY TRANSFER HABERLERİ
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ

Galatasaray’daki, Aysal-Terim zirvesinde önemli kararlar alındı. Servet ve Aykut’la yollar ayrılırken, Baros’un satışı için görüş birliğine varıldı. Sabri’den ücretini indirmesi istenecek, Necati ile 2 yıllık sözleşme yapılacak

NEVZAT DİNDAR

Sezonu mutlu sonla bitirerek Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılma hakkı kazanan Galatasaray, kadrosunda büyük revizyona gidiyor.
Teknik Direktör Fatih Terim ailesiyle beraber Bodrum’a tatile gitmeden önce Başkan Ünal Aysal, İkinci Başkan Ali Dürüst ve futbol komitesiyle bir araya geldi. Transferi masaya yatıran sarı-kırmızılılarda 31 Mayıs itibariyle sözleşmeleri sona eren Servet Çetin ve kaleci Aykut Erçetin’le beklendiği gibi yolların ayrılması kararlaştırıldı.
Devre arasında Medical Park Antalyaspor’dan transfer edilen Necati Ateş’in sözleşmesinin ise 2 yıl uzatılması yönünde fikir birliğine varan sarı-kırmızılılar, takım kaptanlarından Sabri Sarıoğlu’ndan ise ücretinde indirim yapmasını bekliyor. Sabri’ye 600 bin dolar garanti para öneren Cim-Bom’un, oyuncunun maç başı ücretini yüksek tuturak mağdur olmasının önüne geçmeyi planlıyor. Ancak Sabri’nin sunulan teklifi düşünmek için süre istediği vurgulandı.
Önümüzdeki sezon sözleşmesi bitecek olan Milan Baros’un da satılması kararı alındı. Çek futbolcunun Avrupa Şampiyonası’nda iyi bir performans göstermesini bekleyen sarı-kırmızılı yönetim, Çek oyuncunun satışından da iyi bir gelir elde etmeyi planlıyor.
Stancu’yu bonservisiyle birlikte Orduspor’a vermeye hazırlanan Galatasaray, Pino ve Kazım Kazım’dan ise kendilerine kulüp bulmalarını isteyecek. Culio’nun ise yurt dışı kampına götürüleceği ve kararı Fatih Terim’in daha sonra vereceği bildirildi.
Baros gibi sözleşmeleri gelecek sezon bitecek olan Çağlar ve Serkan Kurtuluş’un da iyi bir teklif gelmesi halinde satılacağı kaydedildi. Mehmet Batdal da gözden çıkarıldı.
Hamit Altıntop ve Olcay Şahan’ın transferini bitiren sarı-kırmızılı kulüp, oyuncu satışından elde edilecek parayla transfer bütçesini daha da artırmanın hesaplarını yapıyor.

Haberin Devamı

Aysal: Görev bizi bekliyor
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, olağan dışı birçok gelişmenin yaşandığı sezonu, 18. şampiyonluklarına ulaşarak tamamladıklarını hatırlatarak, bu başarının kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi. Aysal, Galatasaray Dergisi’nin Haziran sayısında, “Türk sporu için bir yeniden doğuş fırsatı” başlığıyla kaleme aldığı yazında, çarpıcı ifadeler kullandı.
Sarı-kırmızılı kulübü planlanan geleceğe taşımak adına çok önemli bir şampiyonluk elde ettiklerine dikkat çeken Ünal Aysal, “Üstelik iki defa hak ettiğimiz, gerektiği gibi olmasa da kutladığımız, gururunu yıllarca taşıyacağımız bir şampiyonluk oldu” yorumunu yaptı.
Başkan Aysal şöyle devam etti: “Kuruluş misyonumuzdan ve geleneğimizden gelen Galatasaraylılık ruhuyla daha büyük başarılar peşinde koşacak, bu amaçla ter akıtacağız. Ekibimize yeni değerler, yeni güçler katmak, önümüzdeki haftaların en önemli görevi olarak bizi bekliyor. Mali açıdan güçlü, sportif açıdan emin ellerde, yönetim açısından rakiplerinin çok ilerisinde bir Galatasaray’ı kurma çabalarımız, emin olunuz ki Türk futbolu için örnek alınan bir konuma ulaşmak üzeredir. Umarım spor dünyamız, Galatasaray örneğini bir yeniden doğuş fırsatı olarak değerlendirir.”

Haberin Devamı

Lisede tören
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ve Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk dün Galatasaray Lisesi’ndeki Spor Festivali’ne katıldılar. 16 takımın yarıştığı liselerarası futbol, basketbol ve voleybol branşlarındaki yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri Aysal ve Öztürk tarafından verildi. Galatasaray’ın şampiyonluk kupası da yine törenler sırasında sergilendi.

Haberin Devamı

Melo defteri kapanıyor
Cim-Bom, Felipe Melo operasyonunu askıya aldı. Satın alma opsiyonunun süresi dün biten Brezilyalı yıldızın ücretinde indirime gitmeye yanaşmaması yüzünden görüşmeler donduruldu. Juventus’un 11.5 milyon euroluk bonservisini 7.5 milyona düşürmesine karşın Melo’nun 3.3 milyon euro garanti para ile maç başı 30 bin euroluk sözleşmesinin aynı şartlarda devamında direndiği belirtildi. İndirim yapmazsa sambacıdan kesin olarak vazgeçilecek.

Haberin Devamı

Şardan’a mektup
Galatasaray’da, Kasımpaşa yönetimine giren Yiğit Şardan’ın üyelikten çıkarılması gündeme geldi. Adnan Polat döneminde ikinci başkan olan Şardan’a, kulüp tüzüğünün 7. maddesi gereğince tercih yapması için mektup gönderilecek. Tüzüğün 7. maddesinde üyeler için, “Rakip sayılabilecek başka kulüpte sporcu ya da görevli olmaması” koşulu var. Orduspor Başkanı Nedim Türkmen bu sezon kulüp üyeliğinden kendi isteğiyle ayrılmıştı.

FENERBAHÇE TRANSFER HABERLERİ
DİKEN ÜSTÜNDE!
Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu’nun ayrılığı sözleşmesi biten ancak henüz yönetimden bir davet alamayan Bekir, Selçuk, Recep Niyaz ve Mert gibi isimleri de tedirgin etti. Tüm takımı gergin bir bekleyiş sardı.

YUSUF KOBAL

Fenerbahçe’de sözleşmesi biten oyuncular gergin bir bekleyişin içine girdi. Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın gözden çıkardığı Emre Belözoğlu ve Bilica ile yollar ayrılırken, sözleşmesi biten takımın önemli isimlerinden Bekir, Selçuk, Recep Niyaz ile Mert, yönetimin henüz kendilerini masaya davet etmemesi nedeniyle geleceğe ait planlarını bir türlü yapamıyor.
Yeni sezonda kadrosunu istediği gibi şekillendirecek olan Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın, Emre Belözoğlu operasyonu, bu futbolcular üzerinde tedirginlik yaratırken, özellikle Selçuk ile Bekir’in önlerine konacak olan yeni sözleşme şartlarını dört gözle beklediği belirlendi.
Aykut Kocaman’ın Bekir konusunda istekli görünürken, Selçuk konusunda ise net bir fikre sahip olmadığı ortaya çıktı. Genç oyuncuların takımdan gönderilme olasılığı ise bulunmuyor. Ancak Fenerbahçe’deki yeni yapılanma sözleşmesi biten bitmeyen birçok oyuncuyu sezon öncesi telaşlandırırken, herkes gözünü kulağını hocadan ve yönetimden gelecek haberlere çevirdi. Bu futbolcular arasında sözleşmeleri devam eden Semih ile kaptan Alex de bulunuyor. Özellikle Alex’in son dönemlerde kendisi hakkında yapılan yorumlardan bir hayli rahatsızlık duyduğu ve ilk fırsatta hocasıyla bu durumu görüşeceği bildirildi.

İşte hikayemiz!
Sarı-lacivertli ekibin başarılı file bekçisi Volkan Demirel, Fenerbahçe Dergisi’nin haziran sayısına geçtiğimiz sezonu değerlendirdi. Röportaja “İşte bizim hikayemiz” başlığını koyan Volkan’dan satır başları;
* Bu sene iki kulvarda da yarışan tek takımdık. Hedeflerimizden bir tanesine ulaşabildik ama çok anlamlı oldu. Öte yandan, ikincilik de bizim için çok büyük başarıdır. Özellikle Play - Off’larda çok iyi mücadele ettiğimizin; bu kadar zor bir dönemde bile taraftarının, futbolcularının, yönetimin kısacası Fenerbahçeli olan herkesin birbirine ne kadar sahip çıktığının göstergesidir.
* Yaşanan olayların Süper Final veya Play - Off’tan kaynaklandığını söyleyemeyiz. Çünkü Türkiye’de futbol çok üst seviyede yaşanan, çok tutulan ve önem verilen bir spor. Ben kendi adıma böyle bir uygulamanın bir daha yapılmasını istemiyorum. Genel olarak baktığımda da diğer futbolcuların da benimle hem fikir olduğunu söyleyebilirim.
* Galatasaray ile oynadığımız maçta çok güzel bir ortam vardı. Tek eksik bizim atamadığımız bir goldü. Biz gol atsaydık çok daha farklı olacaktı. Galatasaray’ı tebrik etmemiz lazım. Maç sonunda futbol sahalarında görmek istemediğimiz olaylar yaşandı. İnşallah bir daha görmeyiz.
* Aykut Hoca başımızdayken bizim inancımız, bizim motivasyonumuz, bizim konsantrasyonumuz her zaman daha yüksek olacak.

BEŞİKTAŞ TRANSFER HABERLERİ

Kartal’da ‘teknik’ arıza!
Siyah-beyazlı yönetim kurulu dün yaptığı kritik toplantıda, teknik direktör konusunda görüş birliğine varamadı. Kamplara ayrılan idarecilerin bir bölümü Mustafa Denizli, bir bölümü Samet Aybaba için bastırırken karar çıkmadı

SERDAR SARIDAĞ

Teknik direktör arayışında aceleci davranmayan Beşiktaş Yönetimi, bir türlü somut adım atamıyor.
Siyah-beyazlı yöneticilerin her biri bu konuda ayrı, ayrı kamplara bölünürken futbol komitesi de teknik direktör için başlatılan çalışmalarını sürdürüyor. Yönetim kurulunun dün yaptığı toplantıda da teknik adam konusunda görüş birliğine varılamadı.
Bir kısım yönetici, Avrupa’dan men edilmiş ve sadece Türkiye’de oynayacak bir Beşiktaş’ı, ancak Mustafa Denizli gibi bir hocanın toparlayacağını söylerken, diğer yöneticilerin ise Samet Aybaba’nın artık bu onura erişmesi gerektiğini söyledikleri ortaya çıktı.
Denizli ve Aybaba isimlerinin yanı sıra Rıza Çalımbay ve Mehmet Özdilek’i de öneren bir başka yönetici grubu ise bu konuda Başkan Fikret Orman’a sürekli baskı uyguluyor.

‘Uzaylı olmayacak’
Yönetim dışındaki camianın ileri gelenlerinin de hoca konusunda Orman’a baskı uygulamasının ise bütün yönetim kurulunu rahatsız ettiği gün yüzüne çıktı.
Teknik adam konusunda hem fikir olamayan siyah-beyazlı yöneticilerin bu şekilde ayrışmasının yanında, futbol komitesine dışarıdan yardım eden İbrahim Altınsay’ın da yabancı teknik adam konusunda eli boş dönmesi yönetimdeki gerilimi artırdı.
Altınsay’ın kulübün maddi imkanlarının yetersiz olması nedeniyle istediği yabancıları ikna edememesinin ardından mecburen yerliye dönen Beşiktaşlı yöneticilerin, hoca arayışında düşünülen süreyi 10 gün daha uzatacağı bildirildi.
Orman, yönetim toplantısı ardından gazetecilerin teknik adamın yerli mi yabancı mı olacağı konusundaki ısrarlı soruları üzerine, “Uzaylı olmayacağı kesin” demekle yetindi.

CAS’a gidiyorlar
Bu arada dün yapılan toplantıda Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, UEFA Tahkim Kurulu’nun verdiği Avrupa kupalarından 1 yıl men cezasıyla ilgili olarak Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvurmaya karar verdi.