İngiltere Premier Lig Transfer piyasasında son durum! Messi, Grealish ve Mbappe

Transfer piyasasında son durum! Messi, Grealish ve Mbappe

08.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa futbolunda herkes transfer çalışmalarını izliyor. PSG’nin Messi hamlesi, M.City’nin Grealish’ten sonra Kane’i istemesi, Real Madrid’de Mbappe rüyası ve arka arkaya gelen imzalar heyecanı artırıyor.

Transfer piyasasında son durum Messi, Grealish ve Mbappe

Avrupa futbolunda transfer heyecanı yaşanıyor. Özellikle Barcelona’nın Lionel Messi ile vedalaşması sonrası heyecan daha da arttı. PSG’nin Messi hamlesi şu anda gündemin ilk sırasında. Messi’ye 40 milyon euro net maaş vermeyi kabul eden PSG, işi artık bitirmek istiyor. İngiltere’de ise Manchester City flaş hamlelerle dikkat çekiyor. İngiliz futbolunda herkesin yakından izlediği Jack Grealish, Manchester City ile 6 yıllık sözleşme imzaladı, 100 milyon sterlin harcadı.

City’de yeni hedef ise Tottenham ve İngiltere Milli Takımı’nın golcüsü Harry Kane olacak.

Transferde merakla beklenen bir diğer oyuncu da Kylian Mbappe... Real Madrid’de başkan Florentino Perez, Mbappe’yi kadrosunda görmeyi amaçlıyor. Ancak PSG şu anda Fransız yıldızı bırakmayı düşünmüyor. Buna karşın Real Madrid, 120 milyon euroya kadar bu transferde yükselmeyi planlıyor.

Manchester United’da da Raphael Varane ve Jadon Sancho sevinci yaşanıyor. Sancho’yu 85 milyon euroya getiren ManU, Real Madrid’in başarılı stoperini Varane’ı da transfer ederek Premier Lig şampiyonluğu için kadrosunu güçlendirdi.

Esas sürpriz ise Bayern Münih’te meydana geldi. Geçen yıl Ribery’ye veda eden Bayern, 38 yaşındaki Fransız yıldızı yeniden kadrosunda görmek istiyor. Ribery’nin Fiorentina’daki başarısından sonra futbolu Bayern Münih’te bırakması bekleniyor. 

Haberin Devamı

Barça’da Messi çatlağı

Lionel Messi’nin Barcelona’dan ayrılması sonrası takım içinde kriz çıktı. Yeni transferler Agüreo ve Depay bir anda sıkıntı yaşadı. Messi için Barça’ya gelen iki yıldız bir anda ayrılık kararını konuşmaya başladı. Özellikle Arjantinli yıldız Agüero, yakın arkadaşı ve vatandaşı Messi’nin ayrılığına tepki gösterdi.

Eyfel Kulesi’nden anons

PSG, 10 Ağustos Salı gününe kadar Lionel Messi’nin transferini açıklamak istiyor. Messi’nin transferinin 10 Ağustos Salı günü Paris’te Eyfel Kulesi’nden anons edilmesi düşünülüyor. 2017’de Neymar’a da böyle bir transfer anonsu yapan PSG, Messi için özel hazırlıklar yapıyor.

200 milyon euroluk kriz

Barcelona’da Lionel Messi ile devam edilememesinin sebebinin ekonomik gerekçeler olduğu aktarıldı. Yıllık net 40 milyon euro isteyen Messi, 5 yıllık da sözleşme talep etti. 5 yılda 200 milyon euroyu Barcelona’dan alacak 34 yaşındaki futbolcu bu konu kriz çıkardı. Maddi sıkıntılar yaşayan Barça, finansal fair play kuralları ve La Liga’nın yeni ekonomik kuralları nedeniyle 200 milyon euroyu veremeyeceğini belirtti.

Haberin Devamı

 

Yazarlar