Voleybol Treviso’da Türk derbisi

Treviso’da Türk derbisi

22.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kadınlar Voleybolunda Avrupa'nın en büyüğü İtalya'daki Final Four'da belli oluyor, Eczacıbaşı ile Vakıfbank kupa için ilk maça çıkıyor.

Treviso’da Türk derbisi

Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi’nde iki Türk takımının yer alacağı yarı final heyecanı bugün başlıyor. İtalya’nın Treviso kentinin ev sahipliği yapacağı organizasyonda VakıfBank ile Eczacıbaşı VitrA’nın yanı sıra ev sahibi konumundaki Conegliano ile Rus Dinamo Moskova’da mücadele edecek.
Bugünkü yarı finallerle başlayacak turnuvada Vakıfbank-Eczacıbaşı ve Dinamo-Conegliano maçları oynanacak, karşılaşmalar Smart Spor’dan yayınlanacak. Kazanan taraflar yarınki final maçında kupaya erişmek için karşı karşıya gelecek. CEV Şampiyonlar Ligi’nde bundan önceki 6 sezonun 4’üne Türk ekipleri damgasını vurdu.
2011’de İstanbul’da gerçekleştirilen Dörtlü Final’i VakıfBank Güneş Sigorta şampiyon tamamlayarak Türkiye’ye bu kulvarda başarıyı ilk yaşatan ekip olurken, 2015’te Eczacı mutlu sona ulaştı.
GÜNÜN PROGRAMI
18.00 Vakıfbank-Eczacıbaşı
21.00 Dinamo-Conegliano
Vakıfbank üç peşinde
VakıfBank, dev kupayı üçüncü kez müzesine götürmeyi hedefliyor. Avrupa voleybolunun bir numaralı kupasını 2011 ve 2013’te kazanan VakıfBank, Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çekiyor. Üst üste beşinci, toplamda ise 9. kez Dörtlü Final’de yer alan VakıfBank, FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası’nı 2013’te kazanmış, 2011’de bu organizasyonu ikinci, 2016’da ise üçüncü bitirmişti. İtalyan çalıştırıcı Giovanni Guidetti yönetiminde 9. sezonunu geçiren VakıfBank bu sezon oynadığı tüm maçları kazanarak, namağlup şekilde Dörtlü Final’e çıktı.

Yazarlar