Futbol TSYD Toros Zirvesi başladı

TSYD Toros Zirvesi başladı

09.01.2016 - 11:11 | Son Güncellenme:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Buradaki imkanlar ve 33 bin kişilik stadımızla Antalya'da artık uluslararası nitelikte TSYD Turnuvası yapabiliriz" dedi.

TSYD Toros Zirvesi başladı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Toros Zirvesi Antalya'da başladı.

Haberin Devamı

Gloria Golf Resort'te düzenlenen geleneksel zirvenin açılışında konuşan TSYD Genel Başkanı Oğuz Tongsir, derneği farklı bir çizgiye getirmek ve günün şartlarına uydurmak istediklerini kaydetti.

TSYD üyesi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Antalya'nın G20 zirvesiyle siyasetin başkenti olduğunu, çok yakın bir zamanda da EXPO 2016'ya ev sahipliği yapacağını hatırlattı.

Sezonun devre arasında futbol dünyasının Antalya'da buluşmasını çok önemsediğini kaydeden Türel, "Antalya'nın sporun başkenti olma yolundaki çalışmalarına katkılarınızı bekliyorum. Antalya bir süre önce büyük tesis anlamında kısıtlı imkanlara sahipti. Beş sene açılması gündemde olan, 33 bin kişilik stadımıza geç de olsa kavuştuk" dedi.

Haberin Devamı

Türel, 5-6 yıl önce bitirilmesi hedeflenen spor salonun da 5-6 ay içinde hizmete gireceğini belirterek, "Antalyaspor'a 7.7.2016'da yeni bir kamp tesisi hediye edeceğiz. Alanyaspor'a da modern bir kamp tesisi armağan edeceğiz" diye konuştu.

TSYD'nin daha önce düzenlediği turnuvanın, Türk futbolunun kalbinin attığı bir organizasyon olduğunu kaydeden Türel, şöyle konuştu: "Bu turnuvayı yeniden canlandırmak, farklı konseptle sunmak zorundayız. Antalya'daki tesisler önemli. Buradaki imkanlar ve 33 bin kişilik stadımızla Antalya'da artık uluslararası nitelikte TSYD Turnuvası yapabiliriz. Bu turnuvaya, devre arası tatili vermedikleri için İspanyol kulüplerini getirmek belki zor ama özel bir turnuvada Arda Turan'ın forma giydiği Barcelona, Real Madrid, Bayern Münih, Chelsea, Manchester United gibi takımlar, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'la aynı turnuvada yer alabilir. Bunu Oğuz (Tongsir) başkanımla fikir düzeyinde konuşuyoruz, bunu uygulamaya dökme düşüncesindeyiz."

Yaklaşık 400 basın mensubunun katılımıyla düzenlenen zirvede, TSYD'nin yeni logosu da kullanılmaya başlandı. Zirve bugün yapılacak oturumların ardından yarınki etkinliklerle sona erecek.

Yazarlar