Almanya Bundesliga Türk futbolcu Kerem Demirbay'a Almanya Futbol Federasyonu'ndan 5 maç ceza geldi

Türk futbolcu Kerem Demirbay'a Almanya Futbol Federasyonu'ndan 5 maç ceza geldi

04.12.2015 - 17:01 | Son Güncellenme:

Kırmızı kart gördüğü maç sonrasında karşılaşmanın kadın hakemi için Kadınların, erkeklerin maçında işi olmadığını düşünüyorum' diyen Türk futbolcu Kerem Demirbay'a Almanya Futbol Federasyonu'ndan 5 maç ceza geldi.

Türk futbolcu Kerem Demirbaya Almanya Futbol Federasyonundan 5 maç ceza geldi

Almanya 2. Lig takımlarından Fortuna Düsseldorf’ta top koşturan ve FSV Frankfurt’a 2-1 yenildikleri maçta, kadın hakem Bibiana Steinhaus’tan kırmızı kart görüp oyun dışı kalan Kerem Demirbay’a 5 maç ceza geldi. Ancak Kerem’in cezası kırmızı kart gördüğü için değil, karşılaşma sonrasında 2007/2008 sezonundan beri ikinci ligde hakemlik yapan Bibiana Steinhaus’a ‘Kadınların, erkeklerin maçında işi olmadığını düşünüyorum’ dediği için…

Haberin Devamı

Açıklamalarını değerlendiren Almanya Futbol Federasyonu, kadınları aşağıladığı gerekçesiyle Kerem Demirbay’a 5 maç ceza verdi, bu cezadan ikisi ise tehir edildi.

Türk futbolcu Kerem Demirbaya Almanya Futbol Federasyonundan 5 maç ceza geldi

Kerem, açıklamalarının gündeme gelmesinden sonra Steinhaus’tan özür dilemiş ve “Böyle bir cümleyi kullanmamam gerekiyordu. Zaten benim kadınlar hakkındaki görüşümü de asla yansıtmıyor” demişti.

“ÖZÜR DİLEDİ, ABARTMAYIN”

Fortuna Düsseldorf Kulübü ise 22 yaşındaki Kerem’in, hakemden özür dilediğini belirterek, karara itiraz edeceğini açıkladı. Takımın menajeri Rachid Azzouzi, “Kerem hemen özür diledi. Alman Futbol Federasyonu’nun soruşturmasından önce özür dilemişti. Abartmamak lazım, her şeyi tadında bırakmalı” dedi.

(amk.sözcü)