Diğer Türk voleybolu gelişiyor

Türk voleybolu gelişiyor

24.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Halkbank’ın yıldızı Osmany Juantorena, Türkiye’ye gelmesinde ülkedeki voleybolun sürekli gelişmesinin büyük payı olduğunu söyledi, “Türkiye’de üst kategorideki takımların seviyesi çok iyi” dedi

Türk voleybolu gelişiyor

ÖZEL RÖPORTAJ: RAGIP TEKİN

Haberin Devamı

Halkbank’ın sezon başında İtalya şampiyonu Trentino’dan transfer ettiği yıldız voleybolcusu Osmany Juantorena Türk voleybolunun sürekli geliştiğini söyledi. Türkiye’nin en iyi kadrolarından birine ve çok önemli yıldızlara sahip Halkbank Erkek Voleybol Takımı’nın FIBV tarafından dünyanın en değerli, CEV tarafından da en iyi servis atan sporcusu seçilen Küba asıllı Juantorena, MİLLİYET’e yaptığı açıklamada çarpıcı ifadeler kullandı.
* Neden Türkiye, niçin Halkbank takımını tercih ettin?
Türkiye’de, her geçen gün voleybolun geliştiğini görüyordum. İtalyan Trentino Kulübü Başkanı Cav Mosna Diego ile Halkbank Kulübü Başkanı Selahattin Süleymanoğlu’nun görüşmeleri sonunda, bir fikir birliğine varmaları sonucunda buraya geldim. Bu arada; Avrupa’daki ekonomik krizin etkisi de, sporcuların tercihi bakımından Türkiye Ligi’nin yolunu açmış oldu.

Türk voleybolu gelişiyor

* Türkiye ile İtalya arasında ki en önemli farklar nelerdir?
Dünya’nın en iyi ligi İtalya’da oynanıyor. Bu nedenle vitrinde kalmak isteyen bütün starlar orada oynuyor. Bu tercihler dolayısıyla İtalyan Ligi’nin üst seviyede olmasını sağlıyor. Başarılı organizasyonlar yanında, seyircinin ilgisi de yüksek olduğu için, sporcunun performansı da, o oranda yükseliş gösteriyor. İki ülke voleybolu arasındaki en önemli farklardan biri de hakemler! Türkiye’de maç yöneten hakem tek başına, İtalya’da ise hakem ve sistem (video check system) birlikte karar veriyor.

Haberin Devamı

* Şampiyonlar Ligi’nde bundan sonrası için ne diyeceksin?
Şampiyonlar Ligi’nde, Halkbank “ Dörtlü Final” için ev sahibi oldu. Kendi seyircimiz karşısında ortaya iyi oyun koyarak galibiyetlerimiz devam edecek. Çünkü, bu organizasyon Ankara’da ilk olacak. Bu nedenle, üzerimize daha çok sorumluluk yüklenecek. Bu arada Dörtlü Finale kadar geçecek sürede biz de takım olarak, Türkiye Ligi’ne odaklanırız ve şampiyonluk için daha iyi hazırlık yapmış oluruz.Benim tercihim Final-Four’da ev sahibi olmaktır.
*Türkiye Ligi için ne diyorsun,en büyük rakibiniz kim olacak?
Türkiye’de üst kategorideki takımların seviyesi çok iyi. Şampiyonluk mücadelesinin, bizim yanımızda Fenerbahçe, Arkas, ve İstanbul Belediyesi takımları arasında geçecektir.

Haberin Devamı

‘Koşmaktan nefret edİyorum’

* Amcan Alberto Juantorena, 1976 Montreal Olimpiyatları ve Dünya Şampiyonu, neden onu örnek almadın?
Çünkü, koşmaktan nefret ediyorum! Ben 1985 yılında Santıago de Cuba ‘da doğdum. Voleybola 12 yaşında başladım.Bana Küba’da voleybolu sevdiren antrenör Bruno Aladro’dur. Ne öğrendiysem ona borçluyum. Ayrıca, zaman içinde kazandıklarımın üzerine de eklemeler yaptım. Böylece, bugünkü kariyerimi elde ettim.