Skorer Türkiye İtalya maçı ne zaman? Saat kaçta, hangi kanalda? Euro 2020 ne zaman?

Türkiye İtalya maçı ne zaman? Saat kaçta, hangi kanalda? Euro 2020 ne zaman?

30.11.2019 - 23:19 | Son Güncellenme:

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası kura çekimi bu akşam yapıldı. Türkiye'nin rakipleri belli olurken ilk maç İtalya ile yapılacak. Şimdi Türk futbolseverler maçın zamanını merak ediyor. İşte detaylar...

Türkiye İtalya maçı ne zaman Saat kaçta, hangi kanalda Euro 2020 ne zaman

 

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinin kura çekimi Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapıldı. A Milli Futbol Takımı'mız A Grubu'nda İtalya, Galler ve İsviçre ile eşleşti. Bu çekiliş sonrası Türkiye'nin ilk maçı merak edilmeye başlandı. Peki, Türkiye İtalya maçı ne zaman?

Haberin Devamı

A Grubu: Türkiye, İtalya, Galler, İsviçre

B Grubu: Danimarka, Finlandiya, Belçika, Rusya

C Grubu: Hollanda, Ukrayna, Avusturya, Uluslar Ligi play-off D veya A Grubu birincisi

D Grubu: İngiltere, Hırvatistan, Uluslar Ligi play-off C Grubu birincisi, Çekya

E Grubu: İspanya, İsveç, Polonya, Uluslar Ligi play-off B Grubu birincisi

F Grubu: Uluslar Ligi play-off A veya D Grubu birincisi, Portekiz, Fransa, Almanya

AÇILIŞ MAÇINI İTALYA İLE TÜRKİYE OYNAYACAK

Şampiyonanın açılış maçı A Grubu'nda ev sahibi ülkelerden İtalya ile A Milli Futbol Takımı arasında oynanacak.

İtalya, açılış karşılaşmasında 12 Haziran Cuma günü Roma Olimpiyat Stadı'nda Türkiye'yi ağırlayacak. Türkiye, grupta ikinci maçını 17 Haziran Çarşamba günü İsviçre ve üçüncü maçını 21 Haziran Pazar günü Galler ile Bakü'de oynayacak.

Haberin Devamı

Tarihte ilk kez 12 ülkede düzenlenecek

Avrupa Şampiyonası organizasyonunun 60. yıl dönümüne denk gelmesi dolayısıyla EURO 2020, tarihte ilk kez 12 ülkede düzenlenecek. İtalya'nın başkentindeki Roma Olimpiyat Stadı'nda 12 Haziran'da yapılacak açılış maçıyla başlayacak EURO 2020, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda 12 Temmuz'da oynanacak final müsabakasıyla sona erecek.

Şampiyonaya A Grubu'nda Roma (İtalya) ve Bakü (Azerbaycan), B Grubu'nda Saint Petersburg (Rusya) ve Kopenhag (Danimarka), C Grubu'nda Amsterdam (Hollanda) ve Bükreş (Romanya), D Grubu'nda Londra (İngiltere) ve Glasgow (İskoçya), E Grubu'nda Bilbao (İspanya) ve Dublin (İrlanda Cumhuriyeti), F Grubu'nda ise Münih (Almanya) ve Budapeşte (Macaristan) ev sahipliği yapacak.

Şampiyonada son 16 turu karşılaşmaları, Amsterdam, Bilbao, Bükreş, Budapeşte, Kopenhag, Dublin, Glasgow ve Londra'da, çeyrek finaller ise Bakü, Münih, Roma ve Saint Petersburg'da gerçekleştirilecek.

Yarı finaller ve final ise Londra'daki 90 bin kişi kapasiteli Wembley Stadı'nda oynanacak. 

Yazarlar