Skorer Türkiye Kupası'nın golcüsü Tokatsporlu Arif Çoban...

Türkiye Kupası'nın golcüsü Tokatsporlu Arif Çoban...

06.05.2010 - 12:07 | Son Güncellenme:

.

Türkiye Kupasının golcüsü Tokatsporlu Arif Çoban...

Ziraat Türkiye Kupası maçlarında 7 gol atarak, Trabzonsporlu Umut Bulut ile birlikte gol krallığını paylaşan Tokatsporlu Arif Çoban, bu başarılı performansının gururunu yaşıyor.

Ziraat Türkiye Kupası’nda bu sezon birinci kademede Çankırı Belediyespor’u, ikinci kademede Kocaelispor’u, play-off turunda ise Ankaraspor’u eledikten sonra Fenerbahçe, Eskişehirspor, Antalyaspor, Altay ile birlikte (A) Grubu’nda mücadele eden Tokatspor’da, golcü oyuncu Arif Çoban başarılı performansı ile en dikkati çeken oyuncu olarak göze çarptı.

Tokatspor’un 1. kademede 4-1 kazandığı Çankırı Belediyespor maçında 3 gole, 2. kademede 3-1 yendiği Kocaelispor karşılaşmasında 2 gole imza atan Arif, grupta Tokatspor’un 1-1 berabere kaldığı Antalyaspor ve 3-2 mağlup olduğu Fenerbahçe maçlarında 1’er kez gol atma sevinci yaşadı. Arif, özellikle Fenerbahçe’ye uzak mesafeden attığı golle dikkatleri üzerine topladı.

Bu sezon Türkiye Kupası maçlarında 7 gole imza atan 26 yaşındaki golcü oyuncu Arif, beğeni topladı. Teknik heyet, takım arkadaşları, taraftarlar ve futbol kamuoyunun takdirini kazanan Arif, attığı 7 golle kupada gol krallığını, kupayı müzesine götüren Trabzonspor’un golcüsü Umut Bulut ile paylaştı.

Türkiye Kupası final maçında Umut’un Fenerbahçe’ye attığı golle, tek başına gol kralı olma şansını yitiren Arif, kupanın en golcü iki oyuncusundan biri olmanın gururunu yaşıyor.

ARİF ÇOBAN’IN GOL KRALLIĞI MUTLULUĞU

Haberin Devamı

Golcü oyuncu Arif Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kupada mücadele eden takımlarda çok kaliteli golcüler olduğunu belirterek, bu önemli oyuncuların arasından sıyrılıp gol krallığı yarışında Umut Bulut ile birlikte ilk sırada yer almasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Kupada gol krallığı yarışında ilk sırada yer alan iki oyuncudan biri olmanın gururunu yaşadığını anlatan Arif, bunun kendisi ve Tokatspor için gurur kaynağı olduğunu ifade ederek, "Biz İkinci Lig’den gelen takımlarla oynadık, rakip golcülerin takımları ise Süper Lig takımları ile oynadı. Ben onlara göre şanslıydım. Tabi şansın yanında yeteneklerimi de gösterdim" dedi.

Gol krallığı yarışında ilk sırada yer almasında takım arkadaşlarının katkısı olduğunu belirten Arif, arkadaşlarına teşekkür etti. Tokatspor’un bundan sonraki senelerde de gol kralları çıkaracağına inandığını kaydeden Arif, "Tokatspor artık bir şeyleri aşmış durumda. Bundan sonraki yıllarda gol kralları çıkartacağını umuyorum" diye konuştu.

TEKNİK DİREKTÖR ALTUNSOY

Haberin Devamı

Tokatspor Teknik Direktörü Namık Altunsoy ise takımının geçen sene de ligde gol kralı çıkardığını söyledi.

Geçen sezon liglerde en çok gol atan futbolcunun Tokatspor forması giyen Bülent Karaman olduğunu ifade eden Altunsoy, "Bülent Karaman liglerde en çok gol atan futbolcu olarak gol kralı olmuştu. Bu sene de Arif Çoban’ı gol kralı olarak çıkardık. Bunların konuşulması ve bununla birlikte Tokatspor’un konuşulması hoşumuza gidiyor" dedi.

Arif’in dizinden bir operasyon geçirdiğini anlatan Altunsoy, şunları söyledi: "Arif dizindeki sakatlığa rağmen gol kralı oldu. Kendisini tebrik ediyorum. İnşallah ilerleyen yıllarda gol kralı olur ve başarılı olur. Ben teknik adam olarak mümkün olduğunca futbolcularımın yeteneklerini kısıtlamaktan ziyade onların yeteneklerini sergileyecek şekilde davranmalarını istiyorum. Ziraat Türkiye Kupasında, Süper Lig gol krallarının oynadığı bir ortamda gol kralının Tokatspor’dan çıkması bizi mutlu ediyor."