Futbol ‘Türkiye neden cezbediyor?’

‘Türkiye neden cezbediyor?’

09.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Fenerbahçe ve Antalya’nın Fransa liginden yaptığı Bafetimbi Gomis, Jeremy Menez, Nabil Dirar, Mathieu Valbuena ve Younes Belhanda transferlerini masaya yatıran Le Figaro gazetesi, başlıktaki soruyu yöneltti.

‘Türkiye neden cezbediyor’

Fransa’dan Türkiye’ye gelen futbolcular, Fransızların ilgisini çekti. Ülkenin önde gelen gazetelerinden Le Figaro konuyla ilgili özel bir habere imza atarak, son dönemde neden Ligue 1 takımlarından bir çok oyuncunun, Süper Lig ekiplerine transfer olduğunu masaya yatırdı. ‘Türkiye ligi neden bu kadar çok ilgi çekiyor?’ başlığıyla yayınlanan haberde Bafetimbi Gomis, Jeremy Menez, Nabil Dirar, Mathieu Valbuena ve Younes Belhanda’nın transferleri hatırlatıldı.

Haberin Devamı

Olası sebepleri kendince masaya yatıran ve bunları başlıklarda toplayan gazeteye göre ateşli taraftarların oluşturduğu ortam, avantajlı vergi sistemi, iyi seviyede bir lig, maddi koşulların iyiliği gibi faktörler sıralandı. Havaalanlarında futbolculara yapılan karşılalama görüntülerinin, ülkedeki futbol ortamını anlatmaya yettiği değerlendirilmesiyle birlikte, futbola olan tutkunun oyuncuların tercihlerinde etkisi olduğu savunuldu.

Derbilerin atmosferin çekiciliğinin yanı sıra yeni statlarla modern bir görünüme kavuşulması da bir faktör olarak zikredildi. Fransa’da futbolcuların maaşından kesilen vergi oranının yüzde 47.5 olduğu, Türkiye’de ise bunun ancak yüzde 15 olduğu vurgulandı. Bu durumun kazanç açısından büyük cazibe yarattığına dikkat çekildi. Futbol ekonomisinin büyümesiyle yayın gelirlerinin arttığı, maaşların yükseldiği belirtilirken, büyük takımların yanında ligde yeni iyi ekipler de türediğinin altı çizildi.

Haberin Devamı

Etkili 4 faktör:

-Ateşli taraftar
-Avantajlı vergi
-İyi lig seviyesi
-Pastanın büyümesi
‘Türkiye neden cezbediyor’