Beşiktaş Türkiye'nin en iyi hocası

Türkiye'nin en iyi hocası

31.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın Abdullah Avcı'yı tercih etmesinin perde arkasında birçok sebep bulunuyor.

Türkiyenin en iyi hocası

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Başkan Fikret Orman göreve geldiği ilk yıllardan itibaren iş başına getirmek istediği Avcı’ya sonunda kavuştu. Avcı’ya Türkiye’nin en iyisi gözüyle bakan Orman, Başakşehir’de imza attığı başarılar, gençlere verdiği değer ve hoca yetiştirme özelliği nedeniyle Kartal’ı deneyimli teknik adama teslim etti.

Şenol Güneş ile yollarını ayırdıktan sonra Medipol Başakşehir’in deneyimli teknik patronu Abdullah Avcı ile 3 yıllık anlaşma sağlayan Beşiktaş Yönetimi, yıllardır göreve getirmek için büyük çaba harcadığı başarılı hocaya sonunda kavuştu.
Başkan Fikret Orman’ın göreve geldiği ilk yıllardan itibaren Avcı’yı iş başına getirmek istediği camiada biliniyordu. Orman bu kez vakit kaybetmeden işi bitirmek niyetindeydi ve bunun için Abdullah Avcı ile yakın dostluğu bulunan siyah-beyazlı yönetici Ahmet Ürkmezgil’i görevlendirdi. Başkan Orman’ın, Abdullah Avcı’ya Türkiye’nin en iyi teknik direktörü gözüyle baktığı ortaya çıktı.
Daha önce Avcı ile birçok kez dost meclislerinde bir araya gelen Başkan Orman’ın, başarılı teknik adamla yaptığı futbol sohbetlerinden çok etkilendiği aktarıldı. Orman’ın, Medipol Başakşehir’i seyircisi olmadan iki yıldır sonuna kadar şampiyonluk yarışında tutması nedeniyle de Abdullah Avcı’yı çok taktir ettiği öğrenildi.
Altyapı teslim
Beşiktaş’ta yeni bir sayfa açılması sebebiyle en uygun ismin Abdullah Avcı olduğuna inanan yönetim, altyapıyı da yeni hocasına teslim edecek. Yetiştirdiği oyuncular ve futbolcu havuzunun çok geniş olması yüzünden Beşiktaş Yönetimi’ne cazip gelen Abdullah Avcı, hoca yetiştirme özelliğiyle de ön plana çıkıyor. Okan Buruk ve Erol Bulut gibi isimleri yetiştirmesiyle tanınan Abdullah Avcı’nın bu özelliği yönetime cazip geliyor. Daha önce Tamer Tuna ve İlhan Mansız gibi isimleri yardımcı antrenörlük görevlerine getiren yönetim, bu dönemde de Avcı’nın yanına genç bir teknik adam vererek, şimdiden yeni bir hoca yetiştirmenin ilk ciddi adımlarını atmak istiyor.
Öte yandan İspanyol basınında çıkan haberlerde, Guti’nin Beşiktaş ile olan sözleşmesini feshettiği duyuruldu.
Hiç para konuşmadı
Son iki sezon yaşanan başarısızlık nedeniyle futbol şubesinde daralmaya gidecek olan Beşiktaş Yönetimi, deyim yerindeyse 2. FEDA dönemini başlatırken, ilk adım Abdullah Avcı’dan geldi. Siyah-beyazlı kulüpteki maddi sıkıntıları bilerek göreve gelen Avcı’nın yönetimle hiç para konuşmadığı ortaya çıktı. Şenol Güneş’e 2.5 milyon euro veren Mircea Lucescu için ise 2 milyon euroyu gözden çıkaran yönetimin, Abdullah Avcı’ya yıllık 10-12 milyon lira ödeyeceği aktarıldı. Teknik direktörlük kariyeri boyunca tüm sözleşmelerini Türk Lirası üzerinden yapan Avcı’nın bu prensibini Beşiktaş’ta devam ettireceği vurgulandı.