Galatasaray Tutkulu, cesur ama fazla sert

Tutkulu, cesur ama fazla sert

06.01.2020 - 08:00 | Son Güncellenme:

Aslan’ın yeni transferi Saracchi’yi anlatan Bild gazetesi muhabiri Yvonne Gabriel, “Hızlı bir oyuncu olması, defansif yönü kadar ileri çıkışlarını da beraberinde getiriyor. Ancak zaman zaman sertlik dozu epey artıyor” dedi

Tutkulu, cesur ama fazla sert

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

RB Leipzig’in Galatasaray’a kiraladığı Marcelo Saracchi, Almanya macerasının ardından Türkiye’de yeni bir sayfa açarken, sarı-kırmızılılar da nasıl bir futbolcu olduğunu merakla bekliyor. Bild Gazetesi’nin RB Leipzig muhabiri Yvonne Gabriel, Uruguaylı oyuncuyu, MİLLİYET’e anlattı.
Gabriel, “Saracchi’nin oyun tarzı çok agresiftir. Oyunu tutkulu ve cesur oynayan hırslı bir görünümü var. Atletik ve süratli olduğunu da buna ekleyebilirim. Hızlı bir oyuncu olması, defansif yönü kadar ileri çıkışlarını da beraberinde getiriyor. Aslen bir sol bek, Leipzig’de de bu bölgede görev yaptı ancak rahatlıkla sağ bek de oynayabilen çok yönlü bir futbolcu” dedi.

RB Leipzig takımının oyuncu ile ilgili düşüncelerini paylaşan Alman muhabir şunları söyledi: “Yetenekli bir futbolcu ancak onun da geliştirmesi gereken yanları var. Teknik direktör Julian Nagelsmann, Saracchi’nin taktik becerilerini geliştirmesi gerektiğini düşünüyor ve bunu dile getiriyordu. Bazen sertlik dozu epey artıyor, çok hiddetli olabiliyor. Bu da şunu gösteriyor ki, sahada daha disiplinli olması gerekiyor.”

Bild muhabiri “Aslında Leipzig’deki serüveni iyi başlamıştı ve hemen her maç oyunuyordu, Ancak Marcel Halstenberg sakatlıktan geri döndükten ve iyi işler yapmaya başladıktan sonra formadan uzaklaştı, daha az şans bulmaya başladı. Bu noktada tutkusu onun için sorun yarattı. Çünkü yedek olmayı kaldıramadı. Hayal kırıklığı içinde motivasyonunu kaybetmiş bir haldeydi. Bu durumu rahatlıkla antrenmanlarda da gözlemleyebiliyordunuz” diye konuştu.
Yvonne Gabriel şöyle devam etti:

“Saracchi’nin Galatasaray için iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum. Sahada iyi işler de yapınca, Galatasaray taraftarının sevgilisi olur.”

Haberin Devamı

Muslera'nın takım arkadaşı 
Cim-Bom’un RB Leipzig’den kiraladığı 22 yaşındaki Saracchi, geçen sezon River Plate’ten Leipzig’e 12 milyon euro karşılığında transfer edildi. Bu sezon sadece 7 resmi maçta şans bulabilen Uruguaylı oyuncu, ligde Werder Bremen karşısında bir de gol attı. Copa America’da Uruguay Milli Takımı’nda yer alan genç sol bek, burada hiç şans bulamadı, Cacares’in ardında kaldı. Milli takımda, Galatasaray kalecisi Muslera ile birlikte yer alan Saracchi, Alman kulübünde yedek kalması sonrasında da son dönemde aday kadroya çağrılmadı.

Haberin Devamı

Mate çayı tiryakisi
Oyuncunun futbol dışı özelliklerinden de söz eden Bild muhabiri Yvonne Gabriel, “Saracchi, Güney Amerika’nın meşhur mate çayını çok seviyor. Matera isimli özel çantasını, içinde sıcak su dolu termosu ve mate çayıyla her zaman yanında taşır. Bunla ilgili bir açıklamasında, ‘Mate çayı benim dostum, yakınım gibidir. Özellikle de Almanya gibi bir yabancı ülkede hep yanımdaki arkadaşım oldu. Sabahları erken kalkmama yardımcı oluyor. Ve onun sayesinde öğle saatlerini siesta yapmadan geçirebiliyorum’ diyerek ona olan tutkusunu anlatmıştı” dedi.

Tutkulu, cesur ama fazla sert