Kazaklar bir sürpriz yapar da Letonya’yı yenerse, bizi Paris’e gönderebilirler pekala...

Bu yazıyı gazeteye gönderdiğim Pazar akşamı 21.00 itibariyle Euro 2016 elemelerinde 7 maçta birden 1-0 üstünlüğü yakalayan tek ülke biziz. Toplam 8 maçın 7’sinde 1-0’ı bulmuş olmamıza rağmen sadece üçünü kazanmamız, bizi zaten darboğaza sokan detay... Perşembe akşamı Letonya önünde de benzer bir felaket yaşadık, 1-0’ı bulduk ama 1-0’ı oynamayı başaramadık. Çünkü her maçta sahaya rakibi boğmak, perişan etmek, 10-0 kazanmak için çıkıyorduk; 1-0’da sakin kalmayı beceremiyorduk.

Haberin Devamı

Önceki gece San Marino deplasmanına çıkan İngilizler’i izlemişsinizdir. Maç öncesi Hodgson, “bunları yenmek için bizim kriket takımımız bile yeterli olacaktır” demesine rağmen, orta sahayı boş bırakma riskini almadı. Göbekte oldukça sorumlu ve sert Shelvey-Milner ikilisine yer verdi. Koca İngiltere, yarı zamanlı San Marino’ya karşı göbeği boş bırakmazken, biz Letonya önüne 5 forvet ve arkasında Selçuk’la çıktık! Hollanda önünde nihayet galibiyeti koruyabilmemizin nedeni de İngiltere ciddiyeti zaten: 1-0’ı, hatta 2-0’ı hak ederek bulduk. Ardından orta sahayı boş bırakmayınca nihayet skoru korumayı başardık. Şimdi play-off’a kalmak için Euro 2016’yı garantilemiş Çek Cumhuriyeti ve İzlanda’dan 4 puan almamız yeterli gözüküyor ki iki mağlubiyetle başladığımız elemelerde bu noktaya gelmek de gayet sevindirici...

Bu arada, şu detayı da unutmamak gerek: Turnuvaya ilk ikilerle birlikte en iyi üçüncü de doğrudan katılacak. Bizim 2 galibiyetimiz grup sonuncusu Kazaklar’a karşı olduğu için o sıralamada işimiz şu anda çok zor. Ama son maçta Kazaklar Letonya’yı yener ve grup sonunculuğuna iterse hesaplar değişir. O durumda bizim hesaba katılan 8 maçta 16 puana ulaşma şansımız var ki, o zaman en iyi üçüncülük adayları Ukrayna-Arnavutluk-Macaristan gibilerini sollamak mümkün olabilir. Şu anda kağıt üstünde Çekler’e ve İzlanda’ya karşı 4 puan yetiyor ama bu ihtimali de göz önüne alarak 6’yı hedeflemekte fayda var. Kazaklar bir sürpriz yapar da Letonya’yı yenerse, bizi Paris’e gönderebilirler pekala.

Haberin Devamı