Skorer ‘Uğurum oğlum’

‘Uğurum oğlum’

10.09.2010 - 00:43 | Son Güncellenme:

Dünya Güreş Şampiyonası’nda 74 kiloda altın madalya kazanan Selçuk Çebi, oğlu Yusuf’un kendisine uğurlu geldiğini söyledi, “İki şampiyonluğuma da o doğduktan sonra ulaştım. Hedefim İstanbul’da da zirveye çıkmak” diye konuştu

‘Uğurum oğlum’

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda, grekoromen stil 74 kiloda altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atan Selçuk Çebi, Tevfik Kış’tan 47 yıl sonra, üst üste iki dünya şampiyonluğu kazanan ilk Türk güreşçi olarak da tarihe geçti.

Haberin Devamı

Ailede güreşçiler artıyor
Çebi, Danimarka’da geçen yıl kazandığı ilk dünya şampiyonasından önce, oğlu Yusuf’un doğduğunu ifade ederek, “Oğlumun bana uğur getirdiğine inanıyorum. İki şampiyonluğuma da o doğduktan sonra ulaştım” dedi. Oğluna, cihan pehlivanı “Koca Yusuf’tan“ esinlenerek “Yusuf” adını verdiğini belirten yıldız güreşçi, “Onun da iyi bir güreşçi olmasını isterim. Geçen yılki şampiyonluğumun ardından kardeşim ve kuzenim de güreşe başladı” diye konuştu.
Sıkletinde dünya güreşinin en teknik sporcularından Şeref Eroğlu ile rekabet etmek zorunda olması nedeniyle çok fazla Avrupa ve dünya şampiyonasına katılamadığını vurgulayan Çebi şöyle devam etti: “Olumsuz gibi görünen bu durum, aslında bu noktaya gelmemde etkili oldu. Çünkü Şeref ağabeyden çok şey öğrendim. Onu geçebilmek için daha fazla çalıştım. Sonunda katıldığım iki dünya şampiyonasında da zirveye çıktım. Bundan sonra hedefim, İstanbul’da üçüncü şampiyonluğuma ulaşarak futbol deyimiyle ‘hat trick’ yapmak. Sonrasında da Londra Olimpiyatları’nda altın madalya kazanmak.”

Haberin Devamı

‘Uğurum oğlum’

Rusya’dan altın madalya ile dönen başarılı güreşçimizi eşi Kübra, oğlu Yusuf ve İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu güreşçiler çiçekler ve Türk bayraklarıyla karşıladı.

Serbest stil bugün başlıyor
Rusya’nın başkenti Moskova’da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası’na bugün serbest stil müsabakaları bugün başlıyor. Milli Takım kafilesinde Ramazan Şahin, Sezar Akgül ve Gökhan Yaşaver gibi önemli isimler yer alırken, 7 sıkletteki sporcular daha önce milli mayoyu giyen tecrübeli isimlerden oluşuyor. Öte yandan dün 55 kiloda mindere çıkan Dilek Atakol birinci turda Sylwia Barbara Bilenska ile mücadele etti. Atakol, rakibine 1-0 ve 5-2’lik skorlarla 2-0 mağlup oldu. Atakol, Polonyalı güreşçinin bir sonraki turda yenilmesiyle şampiyonadan elendi.