Demir Grup Sivasspor "VAR sistemi denge getirdi"

"VAR sistemi denge getirdi"

11.01.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakan Keleş, VAR sistemi ve büyük takımların istikrarsız sonuçlarının bu sezonu farklı hale getirdiğini söyledi.

VAR sistemi denge getirdi

NEVZAT DİNDAR - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Demir Grup Sivasspor’a gelişiyle takıma farklı bir kimlik kazandıran genç teknik adam hedeflerinin ilk 10 içinde yer almak olduğunu belirtti, “Bu sezon lig dengede geçiyor. İkinci yarıda genele değil, maç maç bakacağız. Her zaman kazanmak için sahaya çıkacağız” dedi.

Demir Grup Sivasspor’un başına geçtikten sonra kısa zamanda büyük işler başaran genç direktör Hakan Keleş, Antalya kampında Milliyet’e konuştu.

Sivasspor için yeni bir süreç var. Önünüzdeki hedef ne?

-Biz geçen sene 7. olduk. Kadromuzu güçlendirdik ama bu sezona iyi başlayamadık. 12. haftada Beşiktaş maçıyla görev başına geçmemle bir ivme yakalandı. Geldikten sonra hedefim 23 puanı yakalamaktı. Biz 24 yaptık. Bu sezonki genel hedefimiz ise ilk 10 içerisinde yer almak. Bu sene lig dengede geçiyor. Büyük takımların istediği sonuçları alamaması ve Video Hakem Sistemi’nin (VAR) olması bu dengeyi getirdi.

Haberin Devamı

Robinho’yu kaybettiniz. B planınız var mı?

- Robinho’yla çok iyi uyum içindeydik. Ama B planımız var. Genele baktığımızda futbolcu değeri bulduğunda satılabiliyor. Maddi imkan sağlandı, transfer gerçekleşti. Sözleşmesi 4 ay sonra bitecekti. Ona sözleşmesini uzatmayı teklif ettik, ancak kararını erteleyince de şartlar buraya geldi.

VAR sistemi denge getirdi

Gözler Premier Lig’de

Robinho’yu nasıl futbola adapte ettiniz?

- Bir kere evindeymiş gibi rahat etti. Bizden çok memnundu. Robinho’nun gidişini şartlar gerektirdi. Önümüzde transfer gelişmeleri var. Çok az bir şey kaldı. 5 kişi ile yollarımızı ayırdık. Giden oyuncuların yerini aynı şekilde oyuncularla tamamlamak zorundasınız. Robinho çapında Premier Lig’den 2 oyuncu (Biri Leicester City’nin sol kanat oyuncusu Fousseni Diabate) alacağız.

Ligin 2. yarısında nasıl bir Sivasspor izleyeceğiz?
- İkinci yarıda genele değil, maç maç bakacağız. Her maça da kazanmak için çıkacağız. Büyük maçlarda rakibe göre oynuyorsunuz. Başakşehir’le oynarken topu alamıyorsunuz mesela. Biz de rakiple orantılı kazanmaya odaklı çalışıyoruz.

‘Emre Kılınç’ın gitmesini istemem’

Emre Kılınç kadroda kalacak mı?
-Çok büyük yetenek Emre. Yaptığı çıkış da herkes tarafından görülüyor, takip ediliyor. Yerli bir oyuncu. Yurt dışından Emre’yi istiyorlar ama ben onun gitmesini istemiyorum şu an. Milli Takım’a gidecek inşallah. Ayrılmasını istemiyorum tabii ki ama bazı teklifler karşısında da oyuncuyu tutamıyorsunuz.
‘Herkesten örnek aldım’
Hoca olarak etkilendiğimiz bir isim var mı?
-Ben futbolcuyken antrenörlüğe hazırladım kendimi. Ersun hoca, Yılmaz hoca, Rıza hoca, Samet hoca hepsiyle çalıştım. Hepsinden örnekler aldım ve kendi stilimi oluşturdum.

Yazarlar