İspanya La Liga Son dakika - Vedat Muriqi ilk maçında istatistikleri alt üst etti! Iraola: 'Vedat ritmimizi bozdu'

Son dakika - Vedat Muriqi ilk maçında istatistikleri alt üst etti! Iraola: 'Vedat ritmimizi bozdu'

03.02.2022 - 12:11 | Son Güncellenme:

Vedat Muriqi Mallorca formasıyla ayağının tozuyla ilk maçına çıktı. İspanya Kral Kupası'ndaki ilk maçına Vallecano karşısında ilk 11'de çıkan Vedat Muriqi, takımının sahadan 1-0 yenik ayrılmasına engel olamadı. Öte yandan Kosovalı golcü, mücadelede çıktığı 22 hava topunun 15'ini kazanarak La Liga'da forma giyen futbolcular arasında bir ilki başardı. Karşılaşma sonrası Muriqi'yle ilgili İspanyol basınında övgü dolu ifadeler yer aldı.

Son dakika - Vedat Muriqi ilk maçında istatistikleri alt üst etti Iraola: Vedat ritmimizi bozdu

Eski Fenerbahçeli Vedat Muriqi Lazio'da beklenen performansı gösteremeyince İspanyol ekibi Mallorca'ya transfer olmuştu. Kosovalı golcü yeni takımında ilk maçına çıktı. Vallecano karşısında sahaya ilk 11'de çıkan Vedat Muriqi takımının mağlubiyet almasını engelleyemedi ve Mallorca sahadan 1-0 yenik ayrıldı. Mallorca İspanya Kral Kupası'na veda ederken Real Vallecano yarı finale yükseldi.

Haberin Devamı

VEDAT MURIQI NET GOLÜ KAÇIRDI
Kosovalı golcü yeni takımında çıktığı ilk maçta golle tanışabilirdi. Vallecano ile oynan Kral Kupası maçının 80. dakikasında altıpasın içerisinde boş kaleye yaptığı kafa vuruşundan yararlanamayan yıldız isim ilk maçında golle tanışma fırsatını da tepti. Kaçan bu gol sonrası Vedat İtalya basınında da gündem oldu. İtalyanlar Vedat Muriqi'nin kaçırdığı gol için "Ne büyük hata!" yorumunda bulundu.

VEDAT İLK MAÇINDA LA LIGA REKORU KIRDI
Kosovalı golcü çıktığı ilk maçta ilginç bir istatistiğe de imza attı. Vedat Muriqi, Vallecano maçında çıktığı 22 hava topunun 15'inde başarılı oldu. Bu sezon hiçbir La Liga oyuncusu bunu başaramamıştı. 

MARCA: MURIQI İYİ BAŞLADI

Kral Kupası (Copa Del Rey) karşılaşmasında ilk maçına çıkan Muriqi'nin iyi bir başlangıç yaptığını belirten İspanyol Marca Gazetesi, 'Muriqi ilk maçında dikkat çekti. Kosovalı top atmaktan ve gol için savaşmaktan yoruldu, ancak golü bulması iyi ortalar olmadan zor olacak.'

Haberin Devamı

IRAOLA: VEDAT RİTMİMİZİ BOZDU

Rayo Vallecano Teknik Direktörü Andoni Iraola da rakip takımın yeni forveti Vedat Muriqi'ye övgüde bulundu. Iraola, Kosovalı golcüyle ilgili; 'Muriqi bütün hava toplarını kazandı ve bizi savunmanın üzerine atak yapmaya zorladı. Bu da bizim istemediğimiz bir şeydi ve ritmimizi bozdu. Çok daha rahat kazanabileceğimiz bir maçı zorlayarak 1-0 kazanabildik.' ifadelerini kullandı.

Yazarlar