Fenerbahçe Vedaya az kaldı!

Vedaya az kaldı!

30.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de sözleşmesi bitecek olan yabancı futbolcuların hem performansları hem de ilerleyen yaşları gelecek vaat etmiyor. Sarı-lacivertlilerde Kadlec, Bruno Alves ve Meireles başta olmak üzere birçok isim için yolun sonu yaklaşıyor.

Vedaya az kaldı

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de kadro içerisinde 12 futbolcunun geleceği tartışılırken, yabancı futbolcular için ekstra parantez açılıyor. Sözleşmesi sona erecek olan Michal Kadlec, Bruno Alves ve Raul Meireles olmak üzere bazı yabancı isimlerin kaderleri çiziliyor.

Hem performans hem de ilerleyen yaşlar nedeniyle yeni bir sözleşmenin zor olduğu belirtiliyor. Özellikle 33 yaşına gelen Raul Meireles’in bu sezon sakatlıklar sebebiyle sadece 18 maça çıkması ve takımına artık fayda sağlamaması öne çıkan konulardan. Portekizli orta saha yıllık 2 milyon euro maaş alıyor.

Son 4-1 kaybedilen Braga maçında da gollerde hatalı olan Bruno Alves’in durumu ciddi anlamda şüphe uyandırıyor. 34 yaşına gelen Alves’e 2.5 milyon euroluk yüksek maaş ödenmesi de göz önünde bulunduruluyor.

Haberin Devamı

Kadlec konusunda ise farklı bir durum dikkat çekiyor. Sezonun ikinci yarısında orta saha olarak bile kullanılan Kadlec’in EURO 2016’da yer alacak olması önemli bir ayrıntı olarak yer alıyor.

Yıllık 2.1 milyon euro kazanan Kadlec’in geleceği de belirsiz olarak duruyor. Bu 3 isimden ayrı olarak Samuel Holmen’in de sezon sonunda sözleşmesi bitecek.

2013-14 sezonu başında transfer edilen ancak Fenerbahçe’ye hiç yarar sağlamayan Holmen’in Konyaspor’da kiralık olması ayrılık konusunda işleri kolaylaş tıracak.

Yazarlar