Diğer Vervecken'den UCI Gran Fondo Antalya Bisiklet Yarışı'na tam not

Vervecken'den UCI Gran Fondo Antalya Bisiklet Yarışı'na tam not

22.11.2021 - 14:05 | Son Güncellenme:

UCI (Dünya Bisiklet Birliği) Organizasyon Sorumlusu ve 3 kez Dünya Şampiyonu olan Erwin Vervecken, 22 farklı ülkeden 561 sporcunun katıldığı UCI Gran Fondo Antalya Bisiklet Yarışı'nı Skorer'e değerlendirdi. Organizasyona övgü yağdıran Vervecken, "Antalya, UCI Gran Fondo için çok iyi bir yer. Çok memnun kaldım. En güzel avantajı, hem tatil hem de bisiklet yarışını birlikte kombine edebilmesi" dedi.

Verveckenden UCI Gran Fondo Antalya Bisiklet Yarışına tam not

Erwin Vervecken, UCI (Dünya Bisiklet Birliği) organizasyon sorumlusu... 'Kros bisiklet' kategorisinde 2001, 2006 ve 2007'de Dünya Şampiyonu olarak kariyerinin zirvesine çıkan 49 yaşındaki spor adamı, Antalya'da düzenlenen UCI Gran Fondo Bisiklet Yarışı'nı Skorer'e değerlendirdi.

Haberin Devamı

Organizasyondan övgüyle bahseden Vervecken'in sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle:

- Organizasyonu nasıl buldunuz? Beklentilerinizi tam anlamıyla karşıladı mı?

- Çok iyi bir yer seçmişsiniz. Özellikle birçok ülkeden Charter uçaklar buraya geliyor. Organizasyondan çok memnunum. En güzel avantajı, hem tatil hem bisiklet yarışının birlikte kombine edebilmesi. Kampa Turizm olarak UCI Gran Fondo Antalya Bisiklet Yarışı'na 600 bisikletçi ile başladınız. Bu ilk sene için güzel bir rakam. Her sene bu rakam daha da artacaktır. Gran Fondo organizasyonu oturmuş bir ülkenin 3 bin 200 bisiklet yarışçısı olur.

- Avrupa'ya kıyasla Türkiye'deki bisiklet kültürünü nasıl buluyorsunuz?

- Bisiklet; Belçika, Hollanda ve Fransa gibi ülkelerde futboldan sonra gelen spor dalı. Türkiye'de de çok yukarı taşınabilecek bir potansiyel ve altyapı var. Yürüyüş, fitness, koşu yaparsanız çok rahat biçimde arkadaşınızla konuşamazsınız. Bisiklet sosyal bir spor. Bisiklete bindiğinizde grup halinde çok rahat şekilde sohbet edebilirsiniz. Özellikle 40 ve 50 yaşından sonra çok sağlıklı bir spor. UCI Gran Fondo'da ilerleyen yaşlarda da bu sporu yapabilme imkanınız var. UCI Gran Fondo'da 81 yaşında mücadele eden bisikletçilerimiz de var.

Haberin Devamı

- Fransa Bisiklet Turu'na kıyasla UCI Gran Fondo nasıl bir konumda?

- Maratonu ele alalım, kimisi birinci olmak, kimisi katılmak ve bitirmek için koşuyor. Aynısını Gran Fondo'da yaşayabiliyorsunuz. Bizim organizasyon, Fransa Bisiklet Turu'na katılmak için atacağınız ilk adım. Burada yarışıp Fransa Bisiklet Turu'na katılmaya hak kazanabiliyorsunuz. Siz mesela Fransa Bisiklet Turu'nu izlemeyi çok seviyorsunuz. Orada o sporcunun psikolojisini yaşamak istiyorsunuz. Aynı olayı Gran Fondo'da deneyimleyebiliyorsunuz. Size sanki Fransa Bisiklet Turu'nda yarışma hissini veriyor.

- Antalya'daki parkuru nasıl buldunuz?

- Parkurun en güzel tarafı deniz kenarında yarışa başlıyorsunuz. Ondan sonra içeriye giriyoruz. Yine en güzel yerde yarışı bitirebiliyorsunuz.

Verveckenden UCI Gran Fondo Antalya Bisiklet Yarışına tam not

(Erwin Vervecken, organizasyonun paydaşları Batuhan Kızılöz (solda) ve Necdet Alkandemir'e teşekkür etti.)  

Haberin Devamı