Diğer Voleybolda tarihi hafta sonu

Voleybolda tarihi hafta sonu

03.04.2015 - 11:21 | Son Güncellenme:

Polonya'da düzenlenecek CEV DenizBank Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi Final Four heyecanı başlıyor.

Voleybolda tarihi hafta sonu

Polonya'da düzenlenecek CEV DenizBank Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi Final Four heyecanı yarın başlıyor.

Haberin Devamı

4-5 Nisan tarihlerinde Polonya'nın Szczecin kentinde düzenlenecek organizasyonda iki Türk takımı Eczacıbaşı VitrA ve Vakıfbank'ın yanı sıra ev sahibi ekip Chemik Police ve İtalya'dan Unendo Yamamay Busto mücadele edecek.

Azoty Arena Szczecin Salonu'nda oynanacak CEV Denizbank Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi Final Four ilk maçında saat 16:00'da Chemik Police ve Unendo Yamamay Busto takımları karşılaşacak. Aynı salonda oynanacak günün diğer maçında ise iki temsilcimiz VakıfBank ve Eczacıbaşı VitrA, saat 19:00'da karşı karşıya gelecek.

Galip gelen takımlar 5 Nisan Pazar günü saat 19.00'da şampiyonluk maçına çıkacaklar. Öncesinde ise saat 16.00'da 3.'lük 4.'lük mücadelesi oynanacak.

KAPTANLAR İDDİALI

Haberin Devamı

CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi Final Four ilk maçında karşı karşıya gelecek olan Eczacıbaşı VitrA'nın kaptanı Esra Gümüş ve VakıfBank'ın kaptanı Gözde Sonsırma, Doğan Haber Ajansı'na (DHA) yaptıkları açıklamalarda finale çıkan Türk ekibin şampiyon olacaklarını söylediler.

İki tecrübeli kaptan şunları söylemişti;

ESRA GÜMÜŞ: Polonya ev sahibi ve Chemik Police ekibi bu yönden avantajlı. Zaten Polonya'daki maçlarda seyirciler tamamen dolduruyor salonları. Seyirci avantajları var. Ama oraya giden bütün takımların şansı aynı bence. Çünkü bazen çok favori gösterdiğiniz takımlar bir derece yapamıyor. Bazen de çok sürpriz oluyor ve o takım kupayı alıyor. Orada takım oyununu sahaya yansıtan takım başarı elde edecek. Diğer rakibimiz de İtalya'dan Yamamay Busto Arsizio ekibi. İtalyanların önceki dönemlerde her zaman Final Four'da 2 tane takımı olmuştur. Ama biz artık İtalyan takımlarının yerini aldık. Yamamay küçümsenecek bir takım değil. Çünkü onlar da buraya zor maçlar kazanarak geldi. Herkesin bu turnuvada şansı var.

GÖZDE SONSIRMA: Bizden finale çıkan takımın şampiyon olacağını düşünüyorum. Evsahibi takım Glinka gibi efsane bir oyuncuya sahip ama, iki Türk takımına baktığımız Chemik Police ve Yamamay Busto Arsizio'dan güçlü olduğunu görüyorum. İtalyan takımları gerçekten tehlikelidir ama bizden kim finale çıkarsa o şampiyon olacak.

Haberin Devamı

ECZACIBAŞI VİTRA, 2 KEZ KUPAYI KALDIRAN VAKIFBANK KARŞISINDA

VakıfBank bu şampiyonada kupayı 2 kere müzesine götürmüştü. VakıfBank, geçen sene de finalde Dinamo Kazan'a yenilerek ikinci olmuştu. Eczacıbaşı VitrA ise geçen sene Final Four'u 4. sırada tamamladı.

Takımların kadroları ise şöyle;

-CHEMİK POLICE-

Anna WERBLINSKA, Mariola ZENIK, Sanja MALAGURSKI, Katarzyna GAJGAL-ANIOL, Agnieszka BEDNAREK-KASZA, Malgorzata GLINKA-MOGENTALE, Aleksandra KRZOS, Agnieszka RABKA, Ana BJELICA, Stefana VELJKOVIC, Izabela KOWALINSKA, Katarzyna MROZ, Aleksandra JAGIELO, Maja OGNJENOVIC.

-UNENDO YAMAMAY BUSTO-

Ekaterina LYUBUSHKINA, Alice DEGRADI, Valentina RANIA, Ciara Kathleen MICHEL, Giulia LEONARDI, Francesca MARCON, Rebecca PERRY, Freya AELBRECHT, Giulia ANGELINA, Letizia CAMERA, Valentina DIOUF, Joanna WOLOSZ, Helena HAVELKOVA, Giulia PISANI, Bianca MAZZOTTI.

-VAKIFBANK-

Hatice Gizem ÖRGE, Gözde SONSIRMA, Gizem KARADAYI, Pelin AROĞUZ, Kübra AKMAN, Sıla ÇALIŞKAN, Çağla AKIN, Ayça AYKAÇ, Ceren KESTIRENGÖZ, Güldeniz ÖNAL PAŞAOĞLU, Bahar TOKSOY GUIDETTI, Sheilla CASTRO DE PAULA BLASSIOLI, Elitsa VASILEVA, Robin DE KRUIJF, Milena RASIC, Naz AYDEMİR AKYOL, Carolina COSTAGRANDE.

Haberin Devamı

-ECZACIBAŞI VİTRA-

Bethania DE LA CRUZ DE PENA, Gülden KUZUBAŞIOĞLU, Seyma ERCAN, Ceylan ARISAN, Dilara BAĞCI, Asuman KARAKOYUN, Büşra CANSU, Jordan Quinn LARSON-BURBACH, Nilay ÖZDEMİR, Esra GÜMÜŞ KIRICI, Christiane FÜRST, Gözde YILMAZ, Neslihan DEMİR GÜLER, Maja POLJAK.