Fenerbahçe Volkan Demirel'den çok konuşulacak sözler: 'Bu sistem Fenerbahçe'ye uymaz'

Volkan Demirel'den çok konuşulacak sözler: 'Bu sistem Fenerbahçe'ye uymaz'

31.10.2021 - 10:09 | Son Güncellenme:

Eski milli kaleci ve yorumcu Volkan Demirel, Fenerbahçe'nin İttifak Holding Konyaspor'a 2-1 mağlup olduğu maçı beIN Sports'ta değerlendirdi.

Volkan Demirelden çok konuşulacak sözler: Bu sistem Fenerbahçeye uymaz

Süper Lig'de sezona 'şampiyonluk' parolasıyla başlayan Fenerbahçe, Konyaspor'a deplasmanda 1-0 yenilerek üst üste 3. mağlubiyetini aldı. Eski milli kaleci ve yorumcu Volkan Demirel yayıncı kuruluşta maçın analizini yaptı.

Haberin Devamı

İşte Volkan Demirel'in sözleri: 

"2-3 haftadan beri sistemle ilgili sıkıntı sinyalleri vardı. Oyuncular hemen hemen aynıydı geçen haftayla. Üretemiyordu Fenerbahçe. Sisteme dayalı yanlış oyuncu tercihleriyle başlandı. Rossi'nin Pelkas'ın oynadığı ön tarafta topu tutmanız, kontra çıkmanızdan daha az ihtimal. İrfan Can topu tutan ve topu dağıtan bir oyuncu. Buna da Valencia eşlik etti. Önde Serdar ve Valencia, arkalarında İrfan Can vardı. Bir arkada da Mert Hakan olabilirdi. Bu maça başlanacak doğru 11 de buydu.

Konyaspor kanat ortalarıyla ve duran toplarla oynayan bir takım. Bunu bilen Fenerbahçe, 13. dakikada 2-0 geriye düştü. 40. dakikada çıkan oyuncuların performansları gelecek haftaya da etki eder. Konyaspor, organizasyon anlamında ligin en iyilerinden biri. 2-1 olunca telaşlanmaları normal. 10 kişi de olsa karşınızdaki rakip Fenerbahçe. Bu telaş, panik olabilir. O ara kontratak da yaptılar. 2-3 pozisyonları vardı. Bir tanesini Berke çıkardı.

Haberin Devamı

'Zaten ilk 11 yanlış'

Fenerbahçe adına üzücü bir akşam oldu. Pereira'nın sistem inadı, yanlış oyuncu tercihleri yapmasına neden oluyor. Değişiklik yapması normal. 2-0 olunca 13. dakikada bir etkisi olsaydı. 41'de yaptınız. 4 dakika sonra devre zaten. Takımı ayağa kaldırmak için böyle hareket edersiniz. Ben yanlış buldum değişiklikleri. Zaten ilk 11 yanlış.

'Pelkas-Rossi ikiz kardeşler gibi'

Pelkas ve Rossi ikiz kardeşler gibi. Birisinin saçı sarı, birisinin siyah. Aynı oyuncular. Birini Pelkas veya Rossi koyuyorsan, diğeri İrfan olur. Arka 3'lü iyiydi ama herkes sizi analiz ediyor. Kanatlardan 2'li varyasyonlar ve duran toplarla sizi kalenize hapsediyorlar. Bunu çok iyi yaptı Konyaspor. İkinci yarıda beklediler. Fenerbahçe'nin ilk yarıda yapmak istediklerini yaptılar.

'Bu sistem F.Bahçe'ye uymaz'

Fenerbahçe'de sistem oyuncuyu seçer ama bu sistemin oyuncuları bu oyuncular değil. Oyuncular da bazen sistemi seçer. Ben Volkan olarak 10 numara olsam bu sistemde oynamak istemem. Bu sistem kontratak sistemi. Fenerbahçe'ye uymaz. Fenerbahçe, her zaman top ayağındayken oynanan oyunu sever. Pereira'nın sistemi değiştirmesi lazım. İşler iyi gitmiyor.

Haberin Devamı

'İşler daha da sıkıntıya girecek'

Enner, Altay, Gustavo sakatlandı. Bunlar 'omurga' olarak gördüğün oyuncular. İşler daha da sıkıntıya girecek. Belki de sistem odaklı bir şeyler değişmeli. Fenerbahçe, maçtan önce stadyumda duran top savunması çalıştı. Bunun yeri burası değil. Maçtan önceki son idmanın son bölümüdür. Ben rakibin hocası olsam öne yığılıyorlar arkaya çalışalım, çizgi çalışıyorlar şöyle yapalım derim. Konyaspor, kanatları kullandı ve duran toplarda etkili oldu. Başka hiçbir şey olmadı. Çünkü Fenerbahçe kanatlarda 1 kişi bırakıyor."