Anadolu Kulüpleri Vural: "İmparator olamadık ama..."

Vural: "İmparator olamadık ama..."

24.12.2014 - 15:26 | Son Güncellenme:

Osmanlıspor teknik direktörü Yılmaz Vural sözleşme imzaladıktan sonra, "Maalesef imparator olamadık ama padişah oluruz diye de espiri yaptık. Benim için takımın pozisyonunun önemi yok. Lig'de ki konumu önemli değil. Hedefi varsa bize hitap ediyorsa yeterli. Dolayısı ile benim arayıp bulamadığın bir ekip. İçinde uzman genç ve dinamik bir ekibin içerisindeyiz ve bugün takımla çalışmaya başlayacağız" ifadesini kullandı.

Vural: İmparator olamadık ama...

PTT 1. Lig'de mücadele eden Osmanlıspor, Yılmaz Vural ile sezon sonuna kadar anlaşma imzaladı. Vural'ın yardımcılığını, Cemal Tosun, Mehmet Demirtaş, İlhan Var, İzzet Karakulak ve Mustafa Eraydın yapacak.

Haberin Devamı

Osmanlıspor kulüp binasında gerçekleştirilen imza törenine, Genel Menejer Ender Yurtgüven, Yönetici Cenk Karayel katıldı. İmza töreni öncesinde bir açıklama yapan Ender Yurtgüven, bİr buçuk yıldır kulübümüzde görev yapan Osman Özköylü ile yollarımızı dün ayırdık. Ardından Yılmaz Vural hocamızla görüştük ve anlaştık. Kulübümüz adına Osman Hocamıza teşekkür ediyoruz. İnşallah şampiyonluk hedefimize Yılmaz Vural hocamızla ulaşırız" diye konuştu,

3. defa Ankara'ya geldiğini belirten Yılmaz Vural, Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nden sonra Osmanlıspor'a geldim. Burası yabancı olduğumuz bir yer değil. Eski dostlarımızla burada yeniden olmakla çok mutluyum"dedi.

Vural, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

Haberin Devamı

"Sportif boyutu açısından bakıldığında Osmanlıspor takımı ligin lideri. Burada Osman kardeşimizle yönetim kuruluyla aralarında ne geçti bilmiyorum. Bana teklif geldiğinde yönetime sordum onlarda aramızda böyle bir karar aldık ve ayrıldık demelerinin ardından buraya tamam dedim. Takımda ve burada kimseye yabancı değiliz. Ekibimle buraya elimizden gelen katkıyı vermeye çalışacağız. PTT 1. Ligi'ne de yabancı değilim. Mersin takımı ile bunu gördük. Mücadelesi çok yüksek bir lig ve sonuncun bile lider takımı yenebildiği enteresan bir yer."

Her zaman futbolu oynatma mantığı içerisinde olacaklarını belirten Vural, Ankaraspor sadece Ankara'yı hatırlattığını belirterek, Osmanlıspor ismine değindi. Vural "Osmanlı ismi ecdadı hatırlatan bir isim. Hiçbir kimseyle kavga etmeden, herkesi kucaklayan ve kavga gürültü olmandan hoş görü içerisinde Osmanlı'nın hem Türkiye'de hem de Avrupa'da birleştirici tarafını kullanmak istediler. Bunun hiçbir siyasi bir tarafı yok" değerlendirmesinde bulundu.

Teklif geldiğinde bana" Maalesef imparator olamadık ama padişah oluruz diye de espiri yaptık. Benim için takımın pozisyonunun önemi yok. Lig'de ki konumu önemli değil. Hedefi varsa bize hitap ediyorsa yeterli. Dolayısı ile benim arayıp bulamadığın bir ekip. İçinde uzman genç ve dinamik bir ekibin içerisindeyiz ve bugün takımla çalışmaya başlayacağız" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Osmanlıspor takım kadrosunu tanıdığını belirten Yılmaz Vural "Osman Özdemir benim öğrencimdi. Çok iyi bir takım bıraktı. Ligin en iyi pas yapan takımlarından biri. Osman hocama teşekkür ediyorum. Ben ve ekibim sezon sonuna kadar anlaştık. Hayatımda çok uzun sözleşmeler yapmadım. İnşallah uzun süreler burada devam ederiz" şeklinde konuştu.

Son olarak antrenörler derneğinin işini iyi yapmadığına değinen Yılmaz Vural "Bu müessese yerlerde sürünüyor. Bu meslek iflas etmiş durumda. Hiçbir maçtan zevk almıyoruz. Organizasyon eksik. Oyuncular yeterli değil. Futbolun kimler tarafından yönetildiği belli değil. Futbolu TFF mi, Kulüpler mi veya Siyaset mi yönetiyor. Kimse çıksın ben yönetiyorum desin ve açıklasınlar. Ortada meçhul bir olay var ve bence en büyük sorun bu. Arayan kulüpler önce ne kadar para istiyorsun diye soruyorlar. Sanki manavdan alışveriş yapıyorsun. Kimse ne projelerin var diye sormuyor" ifadelerini konuşarak toplantıyı bitirdi.