Skorer 'Yabancı yararlı

'Yabancı yararlı

02.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

'Yabancı yararlı

Yabancı yararlı


Bulak, yabancı futbolcunun serbest kalması ile rekabetin artacağını söyledi


       Trabzonspor Teknik Direktörü Giray Bulak, yabancı futbolcu sayısının serbest bırakılması gerektiğini savunup, "İkinci ve üçüncü liglerde dahi yabancı oyuncuya izin verilmeli. Bu milli takıma ve futbolumuza zarar vermeyeceği gibi, rekabet yaratır" dedi.
       Transferdeki astronomik rakamların yabancı sayısı serbest bırakılırsa aşağıya çekileceğini ifade eden genç hoca, "O zaman bizim futbolcularımız da Avrupa'ya gitmek ister. Türkiye'de Avrupa'da oynayabilecek 50 - 60 oyuncu bulunuyor. En az 15 - 20'si İngiltere Ligi'ne ayak uydurur. Türkiye'de para fazla, ilgi çok. Oyuncu gitmek istemiyor" görüşünü savundu.
       Giray Bulak, Fatih Terim'i de taktir ettiğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Çok şey başardı. Türkiye'de kaliteli teknik adamlar var. Ancak gerekli şansı bulamıyorlar. Hedefim önce burada başarı göstermek, ardından da milli takım ve Avrupa'da çalışmak. Önümde uzun bir mesafe var. Hedef koyar ve bu yolda yürürüm. Sezon başında kadroyu ben oluşturmadığım için başarısızlıktan fazla sorumlu olmam. Tartıya ancak, gelecek sezon çıkarım. Kadroyu koruyup, iskeleti bozmayacağım. Beş takviye yaparak, bu takımı şampiyonluğun en güçlü adayları arasına sokacağım"

Şut çalışması

       Trabzonspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını dün yaptığı şut çalışmasıyla sürdürdü. Antrenmana sakatlıkları bulunan Osman, Nesim ve Fatih katılmazken, Okan'a doktor gözetiminde ayrı program uygulandı. Giray Bulak'ın oğlu Berkay, idmanın neşe kaynağı oldu. Çalışmadan sonra Trabzon Belediyesi otobüs şoförleri, Bulak ve futbolculara tatlı ikram ettiler.

Altı milli kaleci

       Trabzonspor'un biri yabancı olmak üzere toplam altı kalecisi milli forma giyiyor. A Milli Takım'ın Norveç ile yaptığı özel karşılaşmada kısa süre oynayan Metin Aktaş, Ümit Takım'la birlikte 26 kez milli oldu. Milosevski Makedonya A Milli Takımı'nda 15 kez görev aldı. Genç Milli Takım'da oynayan Ufuk Ali 17, A Genç Milli Osman 30, B Genç Milli Tolga 17, C Genç Milli İbrahim ise 1 kez milli forma giydi. Kaleci Antrenörü Bilal Çetinkaya, "Uzun yıllar kaleci sorunu yaşamayız" dedi.