Galatasaray "Yarsuvat kulübü kurtardı"

"Yarsuvat kulübü kurtardı"

08.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Ünal Aysal’ı korudu, Duygun Yarsuvat’ı övdü, Adnan Polat dönemi için ise yüklendi.

Yarsuvat kulübü kurtardı

Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Ünal Aysal’ı korudu, Duygun Yarsuvat’ı övdü, Adnan Polat dönemi için ise yüklendi.

Haberin Devamı

Galatasaray Lisesi’nde yapılan mezunlar gününde görüşlerini aktaran Kıraç, Yarsuvat’a övgüde bulunarak, “Bana göre Galatasaray’ı kurtardı. Duygun’un dernek başkanlığı ve rektörlük gibi vasıfları çok önemli. Seveni sevmeyeni çoktur ve enteresan bir adamdır. Ayrıca iyi de bir avukattır. Baktı ki camiada sorun büyüyor bu sorunun içine kendini attı. Bu nedenle kendisini kutluyorum. Akıllıca bir hareketi de 6 ay görev süresi demesi oldu. Göreceksiniz ki bu süre içinde Galatasaray güzel günlerini yakalayacaktır” dedi.

Ünal Aysal’a haksızlık yapıldığını dile getiren İnan Kıraç, “Ünal Aysal gibi bir başkan bir daha zor buluruz gibi geliyor. Onu kırdık, üzdük. Aysal görevi devraldığı dönemde çok kırık bir yapı vardı ve borçlar epey fazlaydı. Oy verdiğim o ekip zamanı geldi çok değişik ve olmayacak işler yaptı, kendi içinde ikiye bölündüler” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

‘Elimizden geleni yaparız’

Adnan Polat’ın başkanlığı döneminde kulübün borç yükünün arttığını söyleyen Kıraç şöyle devam etti: “O dönemde yine bir hadise oldu ve 2-3 kişiye hisse aldırdılar. Bundan dolayı Galatasaray’ın zararı 85 milyon dolar oldu. Kulüp o gün sermaye artışı yapabilseydi bugün şu durumda olmazdı.”

İnan Kıraç, mayıs ayında yapılacak seçim için “Bizlere bir vazife düşerse, elimizden geleni yaparız” diye konuştu.

Galatasaray için ölürüm

Galatasaray Lisesi’nin 1936 mezunu, 100 yaşındaki kulübün eski başkanlarından Ali Tanrıyar plaketini alırken, “Galatasaray benim her şeyim. Burada doğdum, burada büyüdüm, burada öleceğim. Galatasaray için canımı veririm” dedi.

Pilav günü

Galatasaray Eğitim Vakfı’nın düzenlediği, Galatasaray Lisesi’nin 533. kuruluş yıl dönümü kutlamaları ve 1964 yılı mezunlarının madalya ve berat töreni, lisenin Tevfik Fikret Salonu’nda yapıldı. Törene, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga, Galatasaraylılar Derneği Başkanı Polat Bengiserp ile lisenin eski öğrencileri katıldı. Törende, Özhan Canaydın Spor Ödülleri’ne layık görülen isimlere, Canaydın’ın oğlu Murat Canaydın tarafından ödülleri verildi ve konuklara geleneksel Galatasaray Pilavı da ikram edildi.

Yazarlar