Türkiye Kupası Yazıklar olsun

Yazıklar olsun

20.04.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde Türk futboluna kara bir leke daha sürüldü, yaşanan çirkinlikler herkesi üzdü.

Yazıklar olsun

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı gergin bir atmosferde başladı. İlk düdükten itibaren sahaya yabancı madde atan sarı-lacivertli taraftarlar 57. dakikada Teknik Direktör Şenol Güneş’in kafasından yaralanmasına yol açtı. Olayların tırmanması üzerine hakem Mete Kalkavan soyunma odasına giderek maçı tatil ettiğini açıkladı.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı, 0-0 devam ederken 57. dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi.

Oldukça gergin geçen karşılaşmanın ilk yarısı özellikle Beşiktaş’ın kullandığı korner atışları sırasında sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle sık sık durdu. Güvenlik önlemlerinin yetersizliği ve tüm bu yaşananlara rağmen herhangi bir tedbir alınmaması dikkat çekti.

Haberin Devamı

İkinci yarıda da yüksek tansiyon devam etti. 57. dakikada Beşiktaş yedek kulübesi ile Fenerbahçeli taraftarlar arasında gerilim arttı. Kaleci Tolga Zengin ile Oğuzhan’ın sarı-lacivertli tribünler ile sözlü diyaloga girmesi üzerine Şenol Güneş duruma müdahale etmek istedi. Bu sırada Güneş kafasına gelen yabancı maddeler üzerine yere yığıldı. Beşiktaşlı futbolcular hocalarının etrafından toplanırken, olaylar tavan yaptı. Güneş daha sonra ayağa kalkarak bir süre kafasını tuttu, ardından soyunma odasına yöneldi. Güneş tünel girişinde bir kez daha yerde kaldı.

Bu esnada hakem Mete Kalkavan ve yardımcıları bir araya gelerek olayları gözlemcilerle beraber izlemeye başladı.

Gergin anlar

Fenerbahçe yedek kulübesi de olaya dahil oldu. Teknik Direktör Aykut Kocaman hem rakip oyuncuları hem de kendi takımını sakinleştirmek için yoğun çaba harcadı.

Bu esnada çevik kuvvet birimleri soyunma odasını tüneline doğru gitmeye başladı. Soyunma odası koridorlarında iki takım arasındaki gerginlik büyüdü. Beşiktaşlı tüm futbolcular da içeri doğru koşarken, başta Caner Erkin olmak üzere birçok ismin Fenerbahçeli oyuncularla da tartışmalar yaşadığı görüldü.

Fenerbahçe takımı saha ortasında beklerken, hakemler de soyunma odasına gitti. 22 dakika boyunca sahada bekleyen Fenerbahçe takımı, daha sonra hakemlerin maçı tatil ettiğini açıklaması üzerine içeri geçti.

Haberin Devamı

Şenol Güneş hastaneye kaldırıldı

Karşılaşmanın 57. dakikasında yaşanan olayların ardından soyunma odasına giden ve başına dikiş atılan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, hastaneye kaldırıldı.

Başkan Fikret Orman ve yöneticiler ile birlikte Beşiktaşlı taraftarlar da Fulya Acıbadem Hastanesi’ne akın etti. Güneş’in doktoru Yunus Aydın “Kafasında uifak bir yara var. Arkadaşlaırmız ilk müdahaleyi yaptı ve dikiş attı. Beyinde önemli bir hasar yok, bir sarsıntı geçirmiş. Müşahede altında tutacağız. Hayati bir tehlike yok. Basit bir beyin sarsıntısı. Bir düşme var, kafasına gelen bir cisim var. Bunun yaptığı bir yara var. Emniyet olarak kendisini tutacağız” dedi.

Bu arada hastaneye Trabzonsporlu taraftarlar ile Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da geldi.

Yazıklar olsun