Basketbol YENİ KRAL FENER

YENİ KRAL FENER

20.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Medikal Park karşısına tutuk bir oyunla çıkan, ancak daha sonra toparlanan sarı-lacivertli ekip galibiyeti ve liderliği yakaladı. Ev sahibini galibiyete Bogdanovic-Preldzic ikilisinin skorer oyunu taşıdı

YENİ KRAL FENER

Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi’nin 11. haftasında konuk ettiği Galatasaray Medical Park’ı 74-67 yenmeyi başardı.
Karşılaşmaya Fenerbahçe Ülker McCalebb’in sayılarıyla başlarken, Galatasaray Gordon ile rakibine yanıt verdi ve 3. dakikada 7-5 öne geçti. Hücumda Cenk ve Hawkins’in devreye girmesiyle farkı artıran ve son dakika içinde 21-14 ile 7’ye çıkaran sarı-kırmızılılar, Preldzic’in son saniye üçlüğüne rağmen ilk periyodu 17-21 önde bitirdi.
İkinci çeyreğin başında Bogdanovic ile arka arkaya sayılar bulan Fenerbahçe Ülker, 23-23’te skora denge getirdi. Ancak boyalı alandan Macvan-Ndong ikilisiyle skor üreten Galatasaray, 16. dakikaya kadar skoru önde götürmeyi başardı. Bu dakikada Andersen’in üçlüğüyle 32-29 öne geçmeyi başaran Fenerbahçe, Preldzic ile farkı 5 sayıya (38-33) çıkardığı devreyi 40-37 galip tamamladı.
İkinci yarıya Oğuz ve İlkan’ın boyalı alandaki etkili savunması ile başlayan ve farkı 7 sayıya çıkaran Fenerbahçe Ülker, Ömer, Bogdanovic ve Preldzic ile farkı daha da açtı ve son çeyreğe 60-50 önde girmeyi başardı. 34. dakikada Bogdanovic ile maçtaki en yüksek farkı yakalayan (66-55) Fenerbahçe’ye karşı alan savunmasına dönen Galatasaray, 8-0’lık bir seri yakaladı. Ancak Hawkins’e yaptığı blok ile bu seriyi bitiren ve son dakikalarda hücumda aldığı sorumluluk ile takımının skoru önde götürmesini sağlayan Bogdanovic, maçın galibini belirledi ve sarı-lacivertli ekip salondan 74-67 galip ayrılmayı bildi.

Haberin Devamı

YENİ KRAL FENER

Sakatlar kadroda
Fenerbahçe Ülker’de sakatlıkları nedeniyle bir önceki maçta forma giyemeyen Barış Ermiş, David Andersen, Kaya Peker derbi kadrosunda yer aldı. Galatasaray ise sezonu kapattıkları açıklanan Henry Domercant ve Göksenin Köksal’dan yoksun mücadele etti.

‘Küfürler iade’
G.Saray Medical Park Coachu Ergin Ataman, karşılaşma sonunda Fenerbahçe seyircisine tepki gösterdi. Kendisine edilen küfürleri taraftarlara iade ettiğini dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, “Rakibin 4 kısaya dönmesinin kendilerini zorlandık ve bunu avantaja çeviremedik. Rotasyonda sıkıntı yaşıyoruz. Bireysel performanslarda düşüşler yaşıyoruz” dedi. Fenerbahçe Ülker Coachu Pianigina ise Cantu maçından sonra mental enerjilerini yakaladıklarını ve bunu korumaları gerektiğini söyledi. İtalyan çalıştırıcı, takımın Aralık ayı için beklediğinden daha iyi durumda olduğunu dile getirdi.

Yazarlar