Fenerbahçe "Yeter ki gitsin"

"Yeter ki gitsin"

29.12.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Yönetimi, ilk yarıda hayal kırıklığı yaratan Islam Slimani'yi göndermek için her yolu deniyor.

Yeter ki gitsin

SENAD OK

Haberin Devamı

Mepidol Başakşehir ile Adebayor-Slimani takası için görüşen sarı-lacivertli idareciler, Cezayirli golcünün kötü performansı nedeniyle olumlu yanıt alamadı. Oyuncusunu göndermeyi kafasına koyan yönetim, tecrübeli futbolcunun 4,5 milyon euroluk maaşını bile ödemeyi düşünmeye başladı.

Fenerbahçe’de teknik direktör Ersun Yanal, forvet transferi talep etmese de yönetim bu yönde çalışmalarını sürdürüyor.

Ligin ilk yarısındaki performasıyla hayal kırıklığı yaratan Slimani’yi göndermeyi düşünen yönetim, tecrübeli futbolcuyu öncelikle takasta kullanmayı düşündü. Bunun için Başakşehir ile masaya oturan sarı-lacivertli idareciler, Adebayor-Slimani takasını önerirken, bu teklife Başakşehir ilk etapta sıcak baktı. Adebayor’a göre daha genç ve piyasa değeri yüksek olan futbolcunun takıma katkı sağlayacağı fikri hakimdi. Ancak görüşmeler Slimani’nin kötü performansı sebebiyle tıkandı. Her geçen hafta kötüye giden Cezayirli’nin bu durumu, Başakşehir’i tedirgin etti ve takastan son anda vazgeçildi.

Haberin Devamı

Artık Slimani’den ümidi kesen yönetimin tek hedefi futbolcuyla yolları ayırmak. Ancak Leicester’ın da oyuncusunu kadroda düşünmemesi geri dönüş seçeneğini de ortadan kaldırdı. Bu nedenle sarı-lacivertli takımın elindeki tek şans takas. Burada da Slimani’nin yüksek maaşı sıkıntı yaratıyor. Yıllık 4.5 milyon euroya yakın ücret kazanan futbolcunun maaşını da sarı-lacivertli yönetim ödemeye hazır. Başka kulüplere de takasta önerilen futbolcunun transferi gerçekleşirse futbolcunun maaşını Fenerbahçe ödeyecek.

Onay çıktı

Leicester’dan kiralık olarak transfer edilen futbolcunun devre arasında başka takıma kiralanmasına İngiliz ekibi onay verdi. Slimani’nin de ayrılmaya sıcak baktığı bildirildi. İlk yarıda büyük hayal kırıklığı yaratan futbolcu, ayrılığın kendi kariyeri için daha doğru olduğunu düşünüyor.

1 gol attı

Büyük umutlarla Leicester City’den transfer edilen Islam Slimani, Süper Lig’in ilk 17 haftalık bölümde 14 maçta şans bulurken sadece bir kez ağları havalandırdı. Cezayirli golcü ayrıca Türkiye Kupası’nda 1, UEFA Avrupa Ligi’nde de iki gol attı.

Haberin Devamı