Skorer Yolunuz altın olsun

Yolunuz altın olsun

02.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sidney Olimpiyatları'na katılacak kafilemiz dün yola çıktı

Yolunuz altın olsun




Sidney 2000 Olimpiyat Oyunları'na katılacak Türk kafilesi dün THY'nin özel seferiyle Avustralya'ya hareket etti.
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir araya gelen 117 kişilik kafile verilen kokteylin ardından Avustralya'ya doğru yola çıktı. 22 saatlik yolculuktan sonra Bangkok üzerinden Sidney'e varacak kafilemiz, Sidney'de kendilerine ayrılan olimpiyat köyüne yerleşecek.

59 sporcu

15 Eylül - 1 Ekim'de Avustralya'nın Sidney kentinde yapılacak 27. olimpiyat oyunlarında ülkemizi 10 branşta 59 sporcu temsil edecek. Atıcılıkta iki, atletizmde altı, boksta sekiz, serbest güreşte altı, grekoromende altı, halterde sekiz, judoda üç, okçulukta altı, tekvandoda iki, yelkende dört, yüzmede yedi olmak üzere toplam 59 sporcumuz madalya mücadelesi verecek. Sporcularımızdan ABD'de bulunan atletler, Ruhan İşim ve Mesut Yavaş, yüzücülerimiz Derya Büyükuncu ve Orel Oral, daha sonra Sidney'de kafileye dahil olacaklar. Türkiye'de kalan haltercilerimiz Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu ve Bünyamin Sudaş 7 Eylül'de Sidney'e geçecekler.

2008 tanıtımı

2008 Olimpiyat Oyunları adaylığı için finale kalan İstanbul, tanıtımını Sidney'de yapacak. Hazırlık ve düzenleme kurulu, 25 koli İstanbul 2008 tanıtım broşürü ve dökümanını dün Sidney'e hareket eden kafilenin uçağıyla birlikte gönderdi. HDK, İstanbul 2008'in propagandasını IOC'nin Sidney'de yapacağı genel kurul öncesi ve sırasında de sürdürecek.

Yazarlar