Tatil Beyşehir Gölü'nde fotojenik tekne turları

Beyşehir Gölü'nde fotojenik tekne turları

24.07.2021 - 15:21 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir'in sığ kıyılarında su yüzeyinde oldukça geniş alanda kendisini gösteren, halk arasında "su perisi" olarak da nitelendirilen nilüferler, doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Beyşehir Gölü yüzeyinde ilkbaharın gelmesiyle açmaya başlayan nilüferler, ağustosta olgun haline ulaşıyor. Sabahları güneşle açan nilüferler, öğlen saatlerinde ise kapanıp suyun altına gizleniyor.

Beyşehir Gölünde fotojenik tekne turları

Çiftlik Mahallesi kıyısında sazlıklar arasında 8 bin dekara yayılan, yöre halkının "nilüfer bahçesi" dediği alana ilgi her geçen gün artıyor. Bölgeye gezi düzenleyen balıkçı tekneleri ile Marmaris'ten özel getirilen bir gezi teknesi, doğaseverler ile fotoğraf tutkunlarının taleplerine cevap vermeye çalışıyor. Göldeki nilüferler, tekne turlarına ilgiyi de arttı. Gezi teknesi sahibi İbrahim Erdoğan, Türkiye'nin en büyük nilüfer bahçesinin Beyşehir Gölü'nde bulunduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Göldeki nilüfer bahçesinin 7 kilometre uzunluğunda bir alanı kapladığına dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"Burayı balıkçı teknemle yaptığımız gezi ve fotoğraflama çalışmalarıyla elimizden geldiği ölçüde tanıtmaya çalışıyor, eş, dost ve misafirlerimize gezdirerek gösteriyorduk. Burası doğal bir güzellik olmasına rağmen çok tanınmıyordu ama artık buraya gelip gidenler, birbirinden duyan, gören insanlar gezmeye değer bir yer olduğunun farkına vardı. Bu şekilde nilüferlere yoğun talep olunca gezi teknesi aldık. Balıkçı teknesiyle ancak 3-4 kişiyi gezdirebiliyorduk. Gezi teknesiyle turlara başlayınca doğaseverlerin ilgisi de arttı. Onlara şimdi daha güzel ve konforlu şekilde hizmet veriyoruz."

Haberin Devamı

Beyşehir Gölünde fotojenik tekne turları

"Buraya ilginin arttığını görüyoruz"

Beyşehir Kültür ve Turizm, Doğa Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı da göldeki nilüfer bahçesinin tanınırlığının artmasının ardından, tur şirketlerinin Beyşehir gezilerinde güzergahlarına burayı da dahil etmeye başladığını söyledi.