Tatil Dalyan'da doğanın kucağında bir tatil...

Dalyan'da doğanın kucağında bir tatil...

18.07.2011 - 16:22 | Son Güncellenme:

Doğal güzelliğiyle adından bahsettiren Dalyan, tarihi ufak bir kasabadır. Akdeniz'in güneybatı köşesinde bulunan Dalyan, bozulmamış çam ormanları ve el değmemiş kıyı şeridiyle tatilcilerin gözde mekanlarından biridir.

Dalyanda doğanın kucağında bir tatil...

Dalyanda doğanın kucağında bir tatil...
Köyceğiz yakınlarında bulunan balıkçı kasabası 2,500 yıl önce doğanın oyduğu kayalıkların yakınındadır.

Dalyan'ın çevresi keşfetmek için can atacağınız yeşil bir vadidir. Güneş altında uzanmaktan daha fazlasını planlıyorsanız Dalyan'ın gizemli, doğal ve muhteşem manzarası sizi esir alacaktır.

Dalyan nehrinin etrafında iç kısımlarda kurulan Dalyan ufak bir tatil kasabasıdır. Tüm delta Ulusal Koruma alanıdır ve 100 civarında kuş ve 3 kaplumbağa türünün yuvasıdır.

Dalyan'ı ziyaret eden turistlerin en sevdiği aktivitelerin başında çamur banyosu gelir. Çamurun içerisinde bulunan magnezyum ve kalsiyum cilt için yararlıdır. Dalyan'da ayrıca sıcak kaynak suyu da bulunmaktadır. Buraya ulaşım ufak teknelerle de sağlanabilir.

Dalyan merkezi kıyıdan iç taraflardadır. Ancak kıyı şeridi ve beyaz kumlu sahilleri görenleri büyülemektedir. Dalıştan raftinge ve dağda bisiklet sürmeye kadar pek çok çeşitli aktivitesiyle her zevkten insana hitap etmektedir.

Dalyan'dan tekne ile ulaşabileceğiniz İztuzu sahili de yüzmek ve güneşlenmek için inanılmaz bir yerdir. İztuzu, caretta caretta kaplumbağalarının arda kalan son yumurtalama yeridir. Bu kaplumbağaları görmek için en uygun dönem Mayıs-Eylül arasıdır.

Dalyanda doğanın kucağında bir tatil...
Kral kaya mezarları da Dalyan'ın sembollerinden biridir. Çevrede çok fazla sayıda bulunan bu mezarlardan en ünlüleri nehrin karşı kıyısındadır. Bu mezarlar Kaunos krallarının yattığı yerlerdir ve kayadan oyulmuştur.

Kaunos şehrinin kalıntılarına yürüyerek veya tekne ile ulaşılabilir. Eskiden denizde yer alan bu şehir limanın yükselmesi ile karada kalmıştır.

Haberin Devamı