Tatil Güney Afrika Cumhuriyeti adını değiştirebilir

Güney Afrika Cumhuriyeti adını değiştirebilir

06.03.2018 - 08:54 | Son Güncellenme:

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde bir süredir isim değişikliği tartışmaları yaşanıyor. Afrika'nın en gelişmiş ülkelerinden biri olan Güney Afrika Cumhuriyeti, sömürgecilik döneminden kalma izleri silme niyetinde.

Güney Afrika Cumhuriyeti adını değiştirebilir

Güney Afrika Cumhuriyeti, konumu itibariyle dünyanın en stratejil ülkelerinden biri. Afrika'nın güney ucunda yer alan Güney Afrika Cumhuriyeti, Atlas ve Hint okyanuslarının birleştiği noktada yer alıyor. Konumu nedeniyle sömürgecilik yarışının yaşandığı dönemde akına uğrayan Güney Afrika Cumhuriyeti, ırkçı politikaların uygulandığı bir ülkeye dönüşür. Avrupa'dan gelen sömürgecilerin yerli halka uyguladaıkları ve apartheid adı verilen ırkçı politikalar, uzun süren mücadelelenin ardından son bulmuştu.

Haberin Devamı

Geçmişin acı hatıralarının izlerini hala taşıyan Güney Afrika Cumhuriyeti, bu döneme ait pek çok uygulamayı zaman içinde ortadan kaldırmayı başardı.Başta bayrak olmak üzere sömürgeci ve ırkçı yönetimin uygulamalarına son veren Güney Afrika Cumhuriyeti günümüzde artık turizmle anılan bir ülke haline geldi.

Son olarak Güney Afrika Cumhuriyeti vatandaşları, sömürgecilik döneminin izlerini taşıyan ülke adının değişitirilmesi konusunda kampanya başlattı. Sömürgecilerin coğrafi konumdan yola çıkarak bölgeye verdikleri ad yerine kendilerine Azania denmesini isteyen topluluk bu yönde kamuoyu oluşturmak için çalışmalar yapmaya başladı. İsim değişikliğinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ise zaman gösterecek.