Tatil Hatay Arkeoloji Müzesi Hatay'ın Neresindedir, Nasıl Gidilir? 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

Hatay Arkeoloji Müzesi Hatay'ın Neresindedir, Nasıl Gidilir? 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

01.01.2024 - 13:27 | Son Güncellenme:

Hatay Arkeoloji müzesi özellikle Hatay daha sonra da ülkemiz için oldukça önemli bir yere sahiptir. Her sene pek çok yerli ve yabancı turist burayı ziyarete gelmektedir. Hatay Arkeoloji müzesi nerede, nasıl gidilir, giriş ücreti, ziyaret saatleri gibi bilgileri derledik.

Hatay Arkeoloji Müzesi Hatayın Neresindedir, Nasıl Gidilir 2024 Giriş Ücreti Ve Ziyaret Saatleri

Hatay Arkeoloji müzesinde pek çok farklı medeniyetlere ait tarihi eserler bulunmaktadır. Sürekli buraya pek çok ziyaretçi bu eserleri görmek için gelmektedir.

Hatay Arkeoloji Müzesi Nerede?

Hatay Arkeoloji müzesi Akdeniz bölgesinde bulunan illerden biri olan Hatay'da bulunan bir müzedir. Bünyesinde oldukça fazla tarihi eser vardır.

Hatay Arkeoloji Müzesine Nasıl Gidilir?

Arkeoloji Müzesi Antakya merkezde bulunur. Reyhanlı yolu üzerinde bulunan Küçükdalyan mahallesinde yer almaktadır. Buraya ister özel aracınızla isterseniz de toplu taşıma araçları ile gidebilirsiniz.

Maşuklu Güzergahına gitmekte olan minibüsler buraya gitmektedir. Eğer özel aracınız ile gitmeyi düşünüyorsanız Kurtuluş Caddesi üzerinden tabelaları takip ederek oldukça kolay bir şekilde bulabilirsiniz.

Hatay Arkeoloji Müzesi Hakkında Bilgiler

Hatay Arkeoloji Müzesi içerisinde dünyada görüp görebileceğiniz en büyük mozaikler bulunur. Bunun dışında antik çağlardan başlayarak Osmanlı dönemine kadar pek çok değişik eseri müzede ziyaret edebilirsiniz. Antakya darphanesinde basılmış olan büyük bir sikke koleksiyonu da müzede sergilenmektedir.

Hatay Arkeoloji Müzesi Tarihçesi

Hatay'da eski çağlardan beri pek çok medeniyet yaşamıştır. Burada birçok höyük de bulunur. Hatay bölgesinde arkeoloji çalışmaları 1932 yılında başlamıştır. Daha sonra 1938 yılına kadar çıkarılmış olan eserlerin bir yerde sergilenmesine karar verilmiştir. Bunun üzerine de bir müze inşa edilmeye başlanmıştır. 1934 yılında Asi nehri yakınlarında müze inşaatına başlandı. Müze 1939 yılında tamamlanmış olsa da açılışı daha geç bir tarih olan 1948 yılının Temmuz ayında gerçekleşmiştir.

2011 yılına kadar pek çok eser gün yüzüne çıkarılmış ve bu eserler Hatay Arkeoloji Müzesinde sergilenmiştir. Fakat kazılar devam ettikçe yeni tarihi eserler çıkarılmaya başlamış ve bunun sonucunda da bina artık yetersiz gelmeye başlamıştır. Bunun üzerine şuan bulunmuş olduğu konumdaki bina inşa edilmiştir.

Hatay Arkeoloji Müzesi Giriş Ücreti

Hatay Arkeoloji Müzesi girişlerinde belli bir miktar ücret alınmaktadır. Müzeye girişlerde ziyaretçilerden 260 TL bir ücret alınır. Ancak müzede müze kartı da geçerlidir. Burayı müze kart ile bir sene içerisinde iki defa gezmek mümkündür.

Hatay Arkeoloji Müzesi Ziyaret Saatleri

Hatay Arkeoloji müzesini haftanın her günü rahatlıkla gezebilirsiniz. Yaz döneminde müze 10.00 ve 17.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul etmektedir. Kış döneminde ise müze 08:30-17:00 arasında ziyaretçi kabul etmektedir.