Tatil Kanlı ay tutulması en iyi nerelerde izlenebilecek?

Kanlı ay tutulması en iyi nerelerde izlenebilecek?

27.07.2018 - 08:54 | Son Güncellenme:

27 Temmuz son dönemin en muhteşem kanlı ay tutulmasına ev sahipliği yapacak. Son yılların en uzun süreli kanlı ay tutulmasına sahne olacak. Peki kanlı ay tutulması en iyi nerelerde izlenebilecek?

Kanlı ay tutulması en iyi nerelerde izlenebilecek

Dünya yeni bir kanlı ay tutulmasına sahne olmaya hazırlanıyor. Bu akşam (27 Temmuz 2018) gerçekleşecek olan kanlı ay tutulması son yıllarda gerçekleşen tutulmaların en uzun süreni olacak. Hatırlanacağı üzere 31 Ocak 2018'de de dünya bir kanlı ay tutulmasına sahne olmuştu. Bu tutulma 1 saat 16 dakika sürmüştü. Peki bu akşam gerçekşecek olan kanlı ay tutulması en iyi nerelerde izlenebilecek?

Haberin Devamı

Son yılların en uzunu

Yaklaşık altı ay aradan sonra dünya yeni bir kanlı ay tutulmasına şahitlik edecek. Üstelik bu seferki kanlı ay tutulması tam olarak 1 saat 43 dakika sürecek.Hal böyle olunca pek çok meraklı en iyi fotoğrafı çekebilmek ya da bu muhteşem doğa olayına tanıklık edebilmek için en doğru bölgeye ulaşma amacında.

Bu akşam gerçekleşecek olan son yılların en uzun kanlı ay tutulmasının en iyi gözlemlenebileceği yerleri uzmanlar açıkladı. Buna göre Doğu Avrupa yani diğer bir deyişle Balkanlar, Türkiye ve özellikle de Orta Doğu, 1 saat 43 dakikalık bu görsel şölenin en iyi gözlemlenebileceği yerler olacak. Havanın açık olması sayesinde İstanbul da son yılların bu en uzun süreli kanlı ay tutulmasına tanıklık edebilecek.

Haberin Devamı

Hazırlayan: İhsan Dindar

ihsan.dindar@milliyet.com.tr

http://instagram.com/ihsandinovski