Tatil Kontrollü normalleşme adımları sonrası Alaçatı'da hareketlilik başladı

Kontrollü normalleşme adımları sonrası Alaçatı'da hareketlilik başladı

04.03.2021 - 12:07 | Son Güncellenme:

Kontrollü normalleşme kararı turizmde hafta sonu rezervasyonlarını artırdı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer, açıklanan kararların sektör için çok önemli ve olumlu olduğunu belirtti.

Kontrollü normalleşme adımları sonrası Alaçatıda hareketlilik başladı

Alaçatı Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Bayraktaroğlu da bölge genelinde hafta sonu rezervasyonlarını almaya başladıklarını söyledi. İzmir'de cumartesi sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığına değinen Bayraktaroğlu, vatandaşların sosyalleşmeyi özlediğini aktardı.

Haberin Devamı

Bayraktaroğlu, Alaçatı'nın kalabalıklarıyla ünlü olduğunu ancak bu sefer hem esnafın hem de müşterilerin duruma hassasiyetle yaklaşacağını ifade etti.

Kontrollü normalleşme adımları sonrası Alaçatıda hareketlilik başladı

Alaçatı'daki işletmelerin ağırlıklı olarak rezervasyonla iş yaptığına değinen Bayraktaroğlu, "Vatandaşlarımız rezervasyon yapmadan gelmesin. Böyle olunca kurallara daha rahat uyarız. Çünkü işletmelerimiz yüzde 50 kapasite ile çalışacak. Sağlımızı korumak en önemli görevimiz. Daha güzel günler için hem işletmelerimiz hem de müşterilerimiz kurallara uyacaktır." değerlendirmesinde bulundu.