Tatil Pandemi tatil tercihlerini değiştirdi

Pandemi tatil tercihlerini değiştirdi

02.03.2021 - 10:21 | Son Güncellenme:

KOVİD-19 nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin de tatil seçimleri ve seçenekleri değişmeye başladı. Artık daha huzurlu, doğayla iç içe, izole, sosyal mesafe kurallarının uygulanabileceği bölgeler tatil için tercih edilmeye başlandı. Antalya'nın Kemer ilçesindeki otel ve at çiftliği de izole tatili seçenlerin uğrak yeri haline geldi.

Pandemi tatil tercihlerini değiştirdi

Geçen yıl tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, yerli ve yabancı turistlerin de tatil seçeneklerinin değişmesine neden oldu. Artık bungalov ya da butik oteller daha çok tercih edilen mekanlar olmaya başladı. Büyük kentlerin kasvetli havasının yanı sıra koronavirüsün yarattığı etkilerden uzaklaşmak isteyenler kendilerini doğal ortamlara atar oldu. Turizmin başkenti Antalya'da da doğayla iç içe olan ve çeşitli aktivitelerin yapılabildiği tesisler, tercihlerin ilk sırasında yer aldı. Bunlardan biri de Kemer ilçesinde faaliyet gösteren otel ve at çiftliğini bünyesinde barındıran tesis oldu. Bu tesise gelenler sıkı şekilde uygulanan koronavirüs tedbirleri eşliğinde doğayla iç içe hem tatil yapıp hem de at binebiliyor.

Haberin Devamı

Pandemi tatil tercihlerini değiştirdi

"Bu tarz yerlere ilgi arttı"

Kemer'de faaliyet gösteren otel ve at çiftliği sahibi Ayberk Bozkurt, "Turizm çok farklılaştı. Mas turizm haricinde izole ve natür otellere de ilgi büyük oranda arttı. Biz zaten senelerdir izole bir şekilde doğanın içinde bungalov tarzı, butik tarzı bir işletme anlayışımız olduğu için aslında bizim için fazla bir şey değişmedi. Ama tabii kitle çok arttı. İlgi çok arttı. İnsanlar bungalovda izole bir şekilde konaklayabiliyor. Kimileri odalarına servis alabiliyor, orman yürüyüşleri yapıp, at binebiliyor, ormanı kullanabiliyor. Yaşam alanları burada çok genişledi. Evlere tıkılıp kalmıyorlar. Dolayısıyla mutlu bir şekilde pandemi sürecini atlatıyorlar" dedi.