Tatil Tunceli'nin tarihi ve doğal güzellikleri havadan görüntülendi

Tunceli'nin tarihi ve doğal güzellikleri havadan görüntülendi

29.07.2021 - 11:34 | Son Güncellenme:

Tunceli'de helikopterle havadan görüntülenen Pertek ve Mazgirt ilçesindeki tarihi ve doğal güzellikler doyumsuz manzaralar oluşturdu. Her mevsim farklı güzelliklere bürünen Munzur, Hel, Yılan ve Sülbüs dağları arasında kurulu Tunceli, sahip olduğu yaylaları, akarsuları ve yaban hayatı varlığıyla göz alıcı güzellikler sergiliyor.

Tuncelinin tarihi ve doğal güzellikleri havadan görüntülendi

Eşsiz doğası ve temiz havasıyla yılın her döneminde çok sayıda turistin uğrak yeri olan kentte, tabiat harikası Munzur Vadisi Milli Parkı, Pülümür Vadisi ve Munzur Gözeleri hayranlık uyandırıyor. Kente bağlı Pertek ve Mazgirt ilçesindeki tarihi ve doğal güzellikler de helikopterle havadan görüntülendi.

Haberin Devamı

Tuncelinin tarihi ve doğal güzellikleri havadan görüntülendi

Anadolu Ajansı (AA) ekibinin objektifine yansıyan Pertek ilçesindeki Keban Baraj Gölü'nde bulunan ada görünümlü Pertek Kalesi ve Tunceli-Elazığ arasında ulaşımı sağlayan feribotlar masmavi suların ortasında güzel görüntü oluşturdu.

Mazgirt ilçesinde de sarı ve yeşil rengin tonlarına bürünen buğday, arpa ve ayçiçeği tarlaları ile kahverenginin tonlarına sahip dağlık alanlar eşsiz manzaralar sundu.