Tatil Turizmin kalbi Olimpos'ta atıyor!

Turizmin kalbi Olimpos'ta atıyor!

22.07.2011 - 16:21 | Son Güncellenme:

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı turistik Olimpos beldesi, doğal güzelliğinin yanı sıra her gelir grubuna uygun tatil imkanı da sunuyor.

Turizmin kalbi Olimposta atıyor

Turizmin kalbi Olimposta atıyor
Kumluca sınırları içindeki 2200 yıllık liman şehri Olimpos, bugün adını turizmle duyuruyor. Resmi adı Yazır köyü olmasına rağmen, antik çağlardaki ismiyle anılan Olimpos, tatilini doğa ve tarih içinde geçirmek isteyenler için keyifli seçenekler sunuyor.

Yurt içi ve yurt dışından her yıl binlerce turisti ağırlayan Olimpos’ta, Milli Park içinde yer almasından dolayı betonlaşmaya izin verilmiyor.

Olimpos yerli yabancı özellikle gençlerin dikkatini çekiyor. Ağaç evlerde arkadaş gruplarıyla kalan gençler yazın Olimpos'un canlanmasını sağlıyor.

Mitolojik bir yer olan Olimpos deniziyle de herkese hitap ediyor.

Olimpos'ta deniz ve sahilde güneşlenmek dışında düzenlenen aktiviteler arasında kaya tırmanışı, doğa yürüyüşü ve dalış da bulunuyor.

Olimpos'u özel kılan taraflardan biri de denize girmek için geçilen yol. Konaklama alanlarından denize ulaşmak için antik kendin kalıntılarının arasından geçmek gerekiyor. 2200 yıllın antik kent her gün yüzlerce kişinin ayak izlerine bezeniyor.

Antik kentin içinden geçen Akçay da özellikle balık tutmak ve tatlı suda yüzmek isteyenler için alternatif oluşturuyor.

Olimpos'a Antalya'dan kalkan minibüslerle ulaşılabiliyor. Özel araçlarıyla gelenler ise Antalya-Kumlucu kara yolundan Olimpos'a ayrılan 7 kilometrelik yolu takip ederek tatil mekanına ulaşabiliyor.

Haberin Devamı