Teknoloji 14 yaşındaki Fortnite bağımlısı çocuk annesini hastanelik etti

14 yaşındaki Fortnite bağımlısı çocuk annesini hastanelik etti

04.09.2018 - 15:49 | Son Güncellenme:

14 yaşındaki Fortnite Bağımlısı çocuk, Playstation 4'ü elinden almak isteyen annesine saldırdı. Çocuk, annesinin beyin sarsıntısı geçirmesine neden oldu.

14 yaşındaki Fortnite bağımlısı çocuk annesini hastanelik etti

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

14 yaşında bir çocuk annesi olan Britta Hodge, Fortnite bağımlısı çocuğu yüzünden hastenelik oldu. Avustralyalı 14 yaşındaki çocuk Logan Hodge, çevrimiçi oyun oynamaya bağımlı olduğunu ve en son takıntısının büyük ölçüde popüler olan çok oyunculu Fortnite olduğunu söyledi. Genç, bütün gece oyun oynuyor ve sadece yemek yemesi veya banyoya gitmesi gerektiğinde odasını terk ediyordu.

Britta Hodge, bir zamanlar sportif ve sosyal olan oğlundaki değişimlere dur demek için bir dizi kural koymaya karar verdi. Kurala göre Logan, öğlen saat 4’e kadar oyun oynayacak, daha sonrasında cihazını annesine teslim edecekti.

Daha sonra Logan, PS4’ünü elinden almak isteyen annesine saldırdı ve beyin sarsıntısı geçirmesine sebep oldu. Kafası karışık ve sarsıntıları olan Britta, çareyi polisi aramakta buldu.

Haberin Devamı

14 yaşındaki Fortnite bağımlısı çocuk annesini hastanelik etti

Oyun bağımlılığı Call of Duty, Minecraft, Destiny ve Ark ile başlayan çocuk, zaman içerisinde kontrol edilemez bir bağımlılığa sahip oldu.

Britta, "Bağımlılık bir bağımlılıktır. Uyuşturucu, seks ya da çevrimiçi oyun olup olmadığı önemli değil." dedi.

Oyun bağımlılığı Dünya Sağlık Örgütü tarafından ruh sağlığı bozukluğu olarak listeleniyor. Bağımlılıktan muzdarip İngilizler için, NHS'de yardım mevcut. Ancak bazı uzmanlar, 'oyun bozukluğu' için bilimsel bir kanıt bulunmadığını ileri sürüyor.