Teknoloji 500 Milyon Kişiden O sorumlu

500 Milyon Kişiden O sorumlu

16.12.2010 - 11:06 | Son Güncellenme:

Ünlü haber dergisi Time'ın sembollerinden biri olan yılınadamı araştırma konusu bu yıl internet sonuçları da dikkate alınarak hazırlandı. Peki, internet severl kimi 'yılın adamı' olarak seçti?

500 Milyon Kişiden O sorumlu

Kırmızı çerçeveli kapağıyla bir haber klasiği haline gelen Time dergisi, 1920'lerden bu yana 'yılın adamı' konseptini sürdürmeye devam ediyor.

Seçilen kişilerin niye bu unvana layık olduğunu detaylı şekilde anlatan dergi bu yıl farklı bir uygulamayı hayata geçirmişti. İnternet üzerinden açılan oylamayı da jüri üyesi olarak sayan Time'ın web sitesi bu yıl oldukça çekişmeli bir oylamanın yaşanmasını sağladı.

Erdoğan'ı ve Lady Gaga'yı Geçti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Lady Gaga'nın bir süredir birinciliği üstlendiği oylamada son aylarda WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange hızlı bir yükselme göstermişt.

Ünlü haber dergisi bugün 'yılın adamını' açıkladı. Time'ın kırmızı çerçevesinin içerisinde bu yıl Facebook'un 26 yaşındsaki kurucusu Mark Zuckerberg yer alacak.

2010 yılı içerisinde yıldızı iyice parlayan Zuckerberg şu anda dünyanın en zengin insanlarından biri. Time, yılın adamı listesinde daha önce Mustafa Kemal Atatürk, Gandi, Adolf Hitler ve John F. Kennedy gibi isimler yer almıştı.

Daha fazlası için sitesini ziyaret edebilirsiniz.