Populer Bilim ABD, bilim ve teknolojide yine en iyi!

ABD, bilim ve teknolojide yine en iyi!

12.06.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

ABD’nin bilim ve teknoloji alanındaki üstlüğünü koruduğu bildirildi.

ABD, bilim ve teknolojide yine en iyi

ABD’deki düşünce kuruluşu RAND’in raporuna göre, Amerikalıların ülkelerinin bu iki önemli alandaki rekabet gücünü kaybetmeye başladığı yönündeki endişelerine mahal yok.
ABD’nin Avrupa ve Japonya gibi ana rakiplerinin önünde gittiği belirtilen raporda, "Çin, Hindistan ve Güney Kore gibi gelişmekte olan ülkeler bilim ve teknolojide hızlı gelişme gösterdilerse de bu ülkeler dünyadaki buluşlar ve bilimsel üretimin hala küçük bir bölümünü karşılıyorlar" denildi.

Rapora göre, dünyadaki bilimsel araştırma ve geliştirme harcamalarının yüzde 40’ı ABD’ye ait. ABD ayrıca dünyanın en iyi 40 üniversitesinin dörtte üçüne sahip ve Nobel ödüllülerin yüzde 70’ini istihdam ediyor. RAND’a göre ABD’nin bu üstünlüğünü korumasında yabancı öğrenciler, bilimadamları ve mühendislerin de çok önemli rolü bulunuyor.

Raporda, Amerikan üniversitelerinden doktora derecesi alan yabancı bilimadamları ve mühendislerin yüzde 70’inin ABD’de kalmayı tercih ettiği bildirildi.

Ameikan üniversitelerinin mühendislik alanında verdiği doktora derecelerinin yüzde 60’nın da yabancı öğrencilerce alındığı raporda belirtildi.