Teknoloji Alışveriş Yardımcınız Shopbot Geldi

Alışveriş Yardımcınız Shopbot Geldi

19.10.2016 - 17:33 | Son Güncellenme:

Alışveriş yapmak için Shopbot her zaman yanınızda

Alışveriş Yardımcınız Shopbot Geldi

Shopbot Ebay’in Facebook Messenger için tasarladığı bir alışveriş yardımcısı. Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim. Alışveriş yardımcısıyla Facebook Messenger üzerinden yazışarak aradığınız ürünü bulabilir ya alternatiflere bakabilirsiniz.

Haberin Devamı

Shopbot’un farklılığı akıllı arama yapabilmesinde yani isterseniz yazılı arama yapabilirsiniz isterseniz görsel arama. Beğenip resmini çektiğiniz bir çanta ya da ayakkabıyı direk görseli üzerinden arayabilirsiniz. Akıllı arama özelliği bu kadarla da kalmıyor. Eğer spesifik bilgiler verirseniz fiyat renk ve ürün gibi onun size cevabı farklı kriterleri içeriyor; böylece siz çok daha elenmiş ve sizin istediğiniz ürünle alakalı bir arama yapabiliyorsunuz.

Ebay yapay zeka destekli bu alışveriş asistanını geliştirebilmek için sene başından beri üç farklı firma satın aldı. Hepsinin ortak yanı yapay zeka üzerine yaptıkları çalışmalar. Ebay hepsinin harmanlayarak bu akıllı alışveriş asistanını meydana getirmiş. Şu anda hala beta versiyonda olan bu yapay zekaya sahip yazılım sürekli geliştiriliyor ve kullananlar için daha faydalı bir yardımcı haline getiriliyor. Alışveriş deneyimini farklı bir boyuta taşıması beklenen Shopbot’u kullanmak için sabırsızlanıyorum.

Haberin Devamı


Yazarlar