Teknoloji Amazon yine davalık oldu! Bu sefer kadın çalışanlar

Amazon yine davalık oldu! Bu sefer kadın çalışanlar

20.05.2021 - 11:01 | Son Güncellenme:

Daha önce de pek çok kez eski çalışanları sebebiyle davalık olan Amazon, yine bir dava ile gündeme geldi. Amazon'un eski 5 kadın çalışanı şirkette yaşanan cinsiyet ve ırk ayrımcılığı sebebiyle dava açtığını bildirdi.

Amazon yine davalık oldu Bu sefer kadın çalışanlar

Forbes tarafından bildirilen haberde ırkçılık ve cinsiyetçilik ithamlarına ek olarak hakaret iddiası da bulunuyor. Bir kadın çalışan yöneticisinin ona ırkçı bir sıfat kullandığını söylüyor. Ülke genelinde pek çok dava açılan Amazon için çeşitliği iddialar yer alıyor. Uzun bir süredir gündemde olan 'idrar şişeleri' iddiası yerini başka davalara ve iddialara bırakıyor. 

Haberin Devamı

AMAZON YENİ BİR İDDİA İLE GÜNDEMDE

Dünyanın pek çok ülkesinde yer alan Amazon, on binlerce çalışana ev sahipliği yapıyor. Özellikle beyaz yöneticilerin çalışanlarına karşı ırk, cinsel ve cinsiyete dayalı baskıları bulundukları söyleniyor. 

Davacıları temsil eden avukat Lawrence Pearson, "Bu davalarda gördüğünüz model, Amazon yönetiminin, ortalığı kasıp kavursa bile, bir şekilde birileri tarafından korunduğudur" diyor. "Endişesini dile getiren çalışan, çoğu zaman sorun olarak görülüyor."

Söz konusu iddialara ilişkin olarak Amazon, her vakayla ilgili soruşturma yürüttüğünü söylüyor. Bir şirket sözcüsü Forbes'a yaptığı açıklamada, "İddiaları destekleyecek hiçbir kanıt bulamadık" dedi.

Amazon yine davalık oldu Bu sefer kadın çalışanlar

“Amazon, çeşitli, eşitlikçi ve kapsayıcı bir kültürü teşvik etmek için çok çalışıyor. Ayrımcılığa veya tacize hiçbir şekilde tolerans göstermeyiz ve çalışanlar, herhangi bir misilleme riski olmaksızın herhangi bir yönetim üyesine veya isimsiz bir etik yardım hattı aracılığıyla endişelerini dile getirmeye teşvik edilir. " deniliyor. 

Haberin Devamı

Washington, Everrett'teki bir Amazon deposunda bölge müdürü olan 40 yaşındaki Diana Cuervo, amirinden ırkçı tacizden şikayet ettikten sonra kovulduğunu iddia ediyor. Şikayetinde, amirinin "Latinler berbat" ve "Senin gibi bir Latin burada nasıl çalışıyor?" gibi yorumlar yaptığını iddia ediyor.

Diğer iki davacı, Emily Sousa ve Cindy Warner, cinsiyet, ırk ve cinsel tacize maruz kaldıklarını ayrı ayrı söylüyorlar.