Teknoloji Android Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat

Android Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat

17.10.2016 - 16:42 | Son Güncellenme:

Selfie çekmenizi isteyen bu virüse karşı neler yapabilirsiniz

Android Kullanıcıları Bu Virüse Dikkat

Bilgisayar virüslerinden korktuğumuz dönemler şimdi yerini akıllı telefonumuza bulaşabilecek virüslerden korktuğumuz günlere bıraktı. Android telefon kullananların çok dikkat etmesi gereken bu virüse karşı sizin yapabilecekleriniz neler?

Haberin Devamı
Kullandığınız Telefonlara Dikkat Edin

Virüs koruma markaları Kaspersky ve McAfee tarafından keşfedilen bu virüs Android telefonu olanları tehdit etmekte. Virüsün amacı ise kredi kartı bilgilerinize ulaşıp sizin kartınızdan harcama yapabilmek. Virüs eğer telefonunuza bulaşmışsa ekranınızda Google Play Store görünümlü bir görüntü geliyor ve sizden kredi kartı bilgilerinizi girmenizi istiyor. İnandırıcılığı daha da arttırmak için bir sonraki aşamada da kimliğinizdeki gibi bir fotoğraf koymanızı istiyor. Böylece akıllı telefonunuzdan bir selfie çekip bu ekrandaki ilgili yere koymak zorunda kalıyorsunuz.

Bu virüsün kredi kartı bilgilerini isterken yarattığı ekran ne yazık ki Google Play Store’a çok benziyor. Şu an için bu virüs Singapur ve Hong Kong’da yayılmış bir durumda ama diğer ülkelere yayılması an meselesi deniyor. Hiç bir resmi uygulama ve banka selfie çekip fotoğrafınızı koymanızı istemiyor lütfen bu bilgiyi aklınızdan çıkartmayın. Böylece bu tip virüsler size maddi manevi zarar veremezler.

Haberin Devamı