Apple Apple, 5G kablosuz teknolojileri test edebilmek için lisansı aldı

Apple, 5G kablosuz teknolojileri test edebilmek için lisansı aldı

31.07.2017 - 11:02 | Son Güncellenme:

Apple, 5G kablosuz teknolojisi testlerine başlamak için Federal İletişim Kurulu'ndan (FCC) lisans aldı. Bu onay Apple'ı 5G'yi daha geniş kitlelere getirmeyi amaçlayan diğer şirketlerin arasına katıldığını gösteriyor.

Apple, 5G kablosuz teknolojileri test edebilmek için lisansı aldı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

FCC(Federal İletişim Kurulu), Apple'a 5G kablosuz teknolojileri test edebilmesi için gerekli olan linsansı verdi. Apple, milimetrik dalga bantlarıyla kablosuz teknolojiler test edebilmek için Mayıs ayında bir lisans almıştı. Milimetre dalga bantları, saniyede 10 GB gibi bir bant genişliği sağlıyor ancak fiziksel koşullardan çok fazla etkilendiği için henüz kullanım mesafesi oldukça sınırlı.

Apple'ın bu onayı alması onu 5G'yi daha geniş kitlelere getirmeyi amaçlayan diğer şirketlerin arasına katıldığını da gösteriyor. ABD'li operatör Sprint, 5G hizmetini 2019'da başlatmayı planlarken T-Mobile ise 2020'yi hedefliyor. AT&T ve Verizon da bu yönde çalışmalar yapıyor.

Apple'ın FCC'ye yaptığı başvurudan alıntı şu şekilde, "Apple Inc. bu spektrumun, baz istasyonlar arasındaki doğrudan ya da çoklu yol izleyebileceği ortamlardaki hücresel bağlantı performansını öğrenmeyi amaçlamaktadır. Bu çalışmalar, mühendislerin gelecekte üzerinde çalışacakları 5G kablosuz bağlantı şebekeleri için önemli bilgiler sağlayacaktır."

Haberin Devamı

Apple, FCC uygulamaları çerçevesinde Cupertino, California ve Milpitas yakınlarındaki Apple tarafından kontrol edilen iki sabit nokta arasında iletişim kurmayı amaçlıyor. Apple, deneylerini 12 aydan fazla olmamak üzere güvenli bir şekilde yürütebileceğini öngördüğünü açıkladı.

Apple, yeni nesil 5G geniş bant için geçen yıl FCC tarafından açılan 28 ve 39 GHz bantlarını kullanacak.

Apple'ın milimetre dalga performansı testi için yaptığı planlar tamamen açıklanmış değil. Ancak Google, Facebook ve ABD'deki AT&T, Verizon, Sprint ve T-Mobile gibi cep telefonu operatörleri kısa süre sonra 5G teknolojisi için çalışmalara başlayacak.

Apple'ın bu testleri gelecekteki iPhone'larda 5G teknolojisinden yararlanmak için mi yaptığı yoksa aklında başka bir amaca yönelik planlar mı var belli değil.