Teknoloji ASUS’dan Yeni Anakart: ROG Maximus VIII Impact!

ASUS’dan Yeni Anakart: ROG Maximus VIII Impact!

14.10.2015 - 16:02 | Son Güncellenme:

ASUS, ROG donanım serisini genişletmeye devam ediyor. ASUS, overclock odaklı mini-ITX formundaki ROG Maximus VIII Impactanakartını duyurdu. Intel‘in Z170 yonga setinden gücünü alan anakart, LGA 1151 soketi ile geliyor. Tamamen dijital ve tam voltaj...

ASUS’dan Yeni Anakart: ROG Maximus VIII Impact

ASUS, ROG donanım serisini genişletmeye devam ediyor. ASUS, overclock odaklı mini-ITX formundaki ROG Maximus VIII Impactanakartını duyurdu. Intel‘in Z170 yonga setinden gücünü alan anakart, LGA 1151 soketi ile geliyor. Tamamen dijital ve tam voltaj regülatörü Maximus VIII Impact üzerinde yer alıyor. Anakart üzerinde dikey olarak konumlandırılan ROG Maximus VIII Impact kullanıcılara verimli bir güç yönetimi ve daha güçlü bir hız aşırtma imkanı sağlıyor. Anakart, ayrıca Pro Clock teknolojisi ile yeni nesil Skylake işlemciler için özel olarak geliştirilmiş çekirdek saat hızları oluşturabiliyor. En az 400 MHz çekirdek saat hızından başlayan hız aşırtma olanakları daha yüksek hızlara da çıkabiliyor.

Haberin Devamı

Ayrıca çok yüksek hız aşırtma işlemlerinde ise, anakart kendi dengesini sağlayabiliyor. Bu sayede olası donanım sorunlarının da önüne geçilmiş oluyor. Anakartın üzerindeki beş yönlü optimizasyon desteği en iyi CPU performansı ile birlikte en iyi enerji tasarrufunun yanı sıra ağ, fan ve ses yönetimini oyunculara sunuyor. Anakartın hız aşırtma imkanlarına ek olarak ES9023P DAC ses dengelemesi yapabilen Sonic SenseAmp donanımsal kulaklık amplifikatörü ile üzerinde Nichicon kapasitörler barındıran SupremeFX Impact III ses teknolojisi ile geliyor. Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac kablosuz iletişim teknolojilerini üzerinde barındıran anakartta USB 3.1, USB Type-C 1.0, NVM Express, U.2 32 Gb/s ve PCI Express 3.0×16 gibi bağlantılar da yer alıyor. Anakartın ek özellikleri arasında ise Intel Gigabit Ethernet ve LANGuard & GameFirst teknolojileri yer alıyor. ASUS, henüz anakartın satış fiyatını açıklamadı.