Teknoloji Haberleri Bilişim Teknolojilerinde Gelecek

Bilişim Teknolojilerinde Gelecek

21.04.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Volkan Atalay, Türkiye nüfusu dikkate alındığında araştırmacı sayısının artması gerektiğini söyledi.

Bilişim Teknolojilerinde Gelecek
ODTÜ Bilgisayar Topluluğu’nun düzenlediği "Bilişim Teknolojilerinde Gelecek" konulu seminer, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Seminerde konuşan Atalay, 2004 yılından bu yana TÜBİTAK’ın araştırma projelerine verdiği desteğin katlanarak arttığını, buna karşılık yeterli araştırmacı sayısına ulaşılamadığını bildirdi.

Haberin Devamı
"Türkiye’nin nüfusa göre araştırmacı sayısının artması gerekir" diyen Atalay, Türkiye’nin araştırma politikalarına da sahip olmadığını savundu. Atalay, devlet tarafından kaynak sağlandığını, ancak kaynağın Türkiye’nin önceliklerine göre projelendirilmediğini belirtti.

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Erol Şahin de Atalay’ın sözlerine katıldığını belirterek "Yeterli sayıda araştırmacı yok ve benim de iki tane araştırmacıya ihtiyacım var" dedi.

Türkiye’nin AB projelerine önem vermesi gerektiğini kaydeden Şahin, projelerin farklı ülkelerden 300-400 kişi tarafından ele alındığını ve ortaya büyük bir sinerji çıktığını ifade etti.