Teknoloji Bill Gates neden iPhone kullanmadığını açıkladı!

Bill Gates neden iPhone kullanmadığını açıkladı!

26.02.2021 - 15:43 | Son Güncellenme:

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan ve Microsoft'un kurucusu olan Bill Gates, kısa süre önce neden iPhone yerine Android telefon kullandığını açıkladı.

Bill Gates neden iPhone kullanmadığını açıkladı

Nilay Kamu/Milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Yıllardır Androd mi daha iyi iOS mu daha iyi tartışması yaşanıyor. Bu tartışmaların nihayete ermediği 2021 yılında şu an için yalnızca iOS kullanıcılarının kullanabildiği bir uygulama en popüler uygulamalar arasına girmeyi başardı. Uygulama kısa sürede milyonlarca indirmeye ulaşmasına ek olarak kısa süre önce Bill Gates'in açıklamasına sahne oldu. Gates, iPhone kullanmadığını yalnızca iOS ekosisteminde var olan bir uygulama olan Clubhouse üzerinden duyurdu. 

Android daha esnek ve özgür

Bill Gates uzun bir süredir Microsoft dışında eşiyle birlikte kurduğu Gates Foundation vakfındaki çalışmalarıyla biliniyor. Hatta koronavirüs aşısı noktasında yaptığı açıklamalarla sürekli gündem olan Gates, Clubhouse üzerinden Android telefon kullandığını bunun sebebini ise telefonlarda yerleşik bulunan Microsoft uygulamaları olarak gösterdi. 

Haberin Devamı

Android telefonlarda yerleşik olarak bulunan ve gelen Microsoft uygulamalarına ek olarak Gates Android telefonları daha 'özgür ve esnek' bulduğu gerekçesiyle Android telefon kullandığını söyledi. Gates, gazeteci Andrew Ross Sorkin'in sorduğu 'hangi telefonu kullanıyorsunuz?' sorusuna verdiği bu cevaplara ek olarak çantasında iPhone da bulundurduğunu ancak yanında taşıdığı telefonun mutlaka Android olduğunu söyledi. 

Resmi duyurularda da görüldüğü üzere Clubhouse için bir Android uygulaması da geliştiriliyor. Uygulamanın geliştiricileri de konu hakkında oldukça heyecanlı olduklarını söylüyor